Λαχεία: Πού πηγαίνουν τα έσοδα;

Ειδήσεις

2022-10-11

Η δαπάνη των εσόδων από το λαχείο δεν αφορά μόνο την πληρωμή των κερδών, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί άνθρωποι. ξεπερνά πολύ αυτό ακριβώς. Για παράδειγμα, σπάνια οι λάτρεις της λαχειοφόρου αγοράς σκέφτονται τα ηλικιωμένα κέντρα στην Πενσυλβάνια, τις τάξεις των δημόσιων σχολείων στη Φλόριντα ή τα μονοπάτια στο Κολοράντο. 

Λαχεία: Πού πηγαίνουν τα έσοδα;

Και ενώ συγκεκριμένα συστήματα λαχειοφόρων αγορών διαφέρουν από τη μια πολιτεία στην άλλη, η πραγματικότητα είναι ότι κάθε κράτος διοχετεύει μέρος των εσόδων που παράγονται από τις πωλήσεις εισιτηρίων σε μοναδικούς σκοπούς.

Διανομή εσόδων από λαχεία

Υπάρχουν τρεις μεγάλες κατηγορίες εσόδων από λαχεία. Αυτά περιλαμβάνουν διανομή στις πολιτείες όπου πωλούνται τα εισιτήρια, γενικά έξοδα και κέρδη και προμήθειες που καταβάλλονται στους νικητές και τους λιανοπωλητές εισιτηρίων.

Επαθε βλάβη

Γενικά, μεταξύ 50 και 60% των λαχείο Οι πωλήσεις καταβάλλονται στους νικητές, συμπεριλαμβανομένων των νικητών μικρών βραβείων και εκείνων που πέτυχαν το τζάκποτ. Οι προμήθειες για τους λιανοπωλητές εισιτηρίων, συμπεριλαμβανομένων των εισιτηρίων για μικρότερα βραβεία και τζακ ποτ, λαμβάνουν περίπου το 5% των εσόδων. Ωστόσο, οι λαχειοφόροι αγορές έχουν λειτουργικά κόστη, όπως αμοιβές πωλητών, διαφημίσεις και μισθούς προσωπικού, που πρέπει να καλύψουν. Αυτό παίρνει περίπου 10%. Τα υπόλοιπα έσοδα μοιράζονται μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών, βάσει ενός συμφωνημένου μοντέλου, που θα μπορούσε να είναι ο αριθμός των εισιτηρίων που πωλήθηκαν.

Πώς τα κράτη χρησιμοποιούν τα κεφάλαια λαχειοφόρων αγορών

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, κάθε κράτος αποφασίζει πώς θα χρησιμοποιήσει τα χρήματά του. Αν και τα κονδύλια πηγαίνουν στη δημόσια εκπαίδευση στις περισσότερες περιπτώσεις, πολλά κράτη τα αφιερώνουν και σε άλλους σκοπούς. Φυσικά, υπάρχουν πολλές λοταρίες σε όλο τον κόσμο, και καθένα από αυτά έχει σαφείς οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο δαπανώνται τα χρήματα. 

Για παράδειγμα, το 50% των πωλήσεων εισιτηρίων Powerball και Mega Millions πηγαίνει στους νικητές της λαχειοφόρου αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι το υπόλοιπο 50% πηγαίνει σε διαχείριση λαχειοφόρων αγορών, νομικές αμοιβές, προμήθειες λιανοπωλητών και άλλες αιτίες που καθορίζονται από το κράτος (φιλανθρωπία, υποτροφίες κ.λπ.).

Στο Κολοράντο, τα φιλανθρωπικά κεφάλαια διανέμονται σε διάφορα καταπιστεύματα και οργανισμούς, στόχος των οποίων είναι η διατήρηση της άγριας ζωής της πολιτείας. Ως εκ τούτου, υποστηρίζουν την άγρια ζωή κάθε φορά που ένας παίκτης αγοράζει ένα εισιτήριο Λοταρίας Κολοράντο. Στην περίπτωση της Φλόριντα, ένα άγνωστο ποσό πωλήσεων λαχείων πηγαίνει στην γατούλα της πολιτείας Educational Enhancement Trust Fund. Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας της Φλόριντα, το νομοθετικό σώμα της πολιτείας αποφασίζει πώς θα δαπανηθούν τα χρήματα.

Το Τέξας είναι ακόμη μια πολιτεία που θεωρεί τη δημόσια εκπαίδευση καλό σκοπό. Ως αποτέλεσμα, ο τομέας έχει λάβει περισσότερα από 22 δισεκατομμύρια δολάρια ως δωρεές από λοταρίες από το 1997. Στην Ιντιάνα, τα έσοδα από λαχεία πηγαίνουν στο Build Indiana Fund, το οποίο βοηθά στην εκτέλεση έργων που απευθύνονται σε οργανώσεις ηλικιωμένων/παιδιών, στην αναβάθμιση των υποδομών και στη διατήρηση ιστορικών δομών εντός του κράτους.

Με τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από την πώληση των εισιτηρίων της Λοταρίας της Πενσυλβάνια, η πολιτεία έχει ξοδέψει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε διάφορες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη βοήθεια των ηλικιωμένων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών φροντίδας και της δωρεάν μεταφοράς τους.

Πρέπει να Συμμετέχει κανείς σε Αγώνες Λοταρίας;

Λοιπόν, η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εξαρτάται από το γιατί κάποιος παίζει το λαχείο. Ενώ υπάρχουν αυτοί που παίζουν παιχνίδια λοταρίας για διασκέδαση, κάποιοι το κάνουν, ελπίζοντας να πετύχουν το τζάκποτ ή τουλάχιστον να κερδίσουν ένα βραβείο, όσο μικρό κι αν είναι. 

Για όσους παίζουν λαχεία για να κερδίσουν χρήματα, υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να θυμούνται. Οι πιθανότητές τους να κερδίσουν είναι μικρότερες από όσο θα μπορούσαν να φανταστούν. Τα λαχεία είναι τυχερά παιχνίδια, επομένως δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει κανείς για να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Αν κάποιος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις απώλειες, τότε δεν χρειάζεται να αγοράσει λαχεία.

Τι γίνεται με εκείνους τους παίκτες που παίζουν για πλάκα και είναι εντάξει με τις ήττες; Λοιπόν, τα λαχεία προορίζονται για τέτοιου είδους ανθρώπους. Επιπλέον, με πολλά συστήματα λαχειοφόρων αγορών που διοχετεύουν ένα αρκετά μεγάλο μέρος των εσόδων του εισιτηρίου τους σε καλούς σκοπούς, οι παίκτες μπορούν να ανακουφιστούν από το γεγονός ότι τα χρήματά τους πηγαίνουν για να βοηθήσουν κάποιον ακόμα κι αν χάσει. Ως εκ τούτου, αξίζει να παίξετε μια λαχειοφόρο αγορά για όσους έχουν καλοπροαίρετη καρδιά.

Τελευταίες ειδήσεις

Η BetGames λανσάρει το εναρκτήριο παιχνίδι διαδικτυακής λαχειοφόρου αγοράς Instant Lucky 7
2023-08-07

Η BetGames λανσάρει το εναρκτήριο παιχνίδι διαδικτυακής λαχειοφόρου αγοράς Instant Lucky 7

Ειδήσεις