Λαχεία σε διάφορες χώρες

Ειδήσεις

2022-08-09

Τα τυχερά παιχνίδια με λαχεία είναι παρόντα σε πολλές χώρες για περισσότερο από έναν αιώνα. Οι κυβερνήσεις τα χρησιμοποίησαν για να συγκεντρώσουν έσοδα για διάφορα έργα και επίσης για να προσφέρουν ψυχαγωγία στους ανθρώπους τους. Στα περισσότερα μέρη, η λοταρία δεν ήταν αποκρουστική όπως άλλες μορφές τυχερών παιχνιδιών. Μέχρι σήμερα, οι λαχειοφόροι αγορές εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο. Το Διαδίκτυο τους έχει κάνει ακόμα πιο βολικούς τώρα που οι παίκτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε λαχειοφόρους αγορές ακόμη και εκτός των χωρών τους. Εδώ είναι μερικές από τις μεγαλύτερες λοταρίες ανά τον κόσμο ανά χώρα.

Λαχεία σε διάφορες χώρες

Αυστραλία

Χειριστές λοταριών στην Αυστραλία είναι αρκετά τυχεροί να λάβουν άδειες σε επίπεδο επικράτειας ή πολιτείας. Η χώρα έχει τόσο τον ιδιωτικό τομέα όσο και κρατικές εταιρείες λαχειοφόρων αγορών. Η πρώτη λαχειοφόρος αγορά της Αυστραλίας έγινε στο Σίδνεϊ τη δεκαετία του 1880.

Παρόλο που η ιδιωτική λαχειοφόρος αγορά απαγορεύτηκε γρήγορα, η αυστραλιανή κυβέρνηση ξεκίνησε το Golden Casket Art Union το 1916. Η λαχειοφόρος αγορά δημιουργήθηκε για να συγκεντρώσει χρήματα για έργα και φιλανθρωπίες.

Σήμερα, οι λοταρίες στην Αυστραλία διαχειρίζονται από την Tatts Group υπό την άδεια της κυβέρνησης σε κάθε επικράτεια ή πολιτεία. Μόνο η Δυτική Αυστραλία έχει εξαίρεση. Οι διαδικτυακές πωλήσεις λαχειοφόρων αγορών επιτρέπονται στην Αυστραλία, με την Jumbo Interactive και τη Netlotto Pty να είναι οι εξουσιοδοτημένοι μεταπωλητές. Στη χώρα γίνονται και λαχεία υγείας. Το υψηλότερο έπαθλο λαχειοφόρου αγοράς της χώρας είναι 112 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας από τη λαχειοφόρο αγορά OZ που κέρδισε στις 6 Νοεμβρίου 2012.

Ηνωμένες Πολιτείες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καμία εθνική λοταρία. Αυτό συμβαίνει επειδή η ύπαρξη λαχειοφόρων αγορών στη χώρα υπόκειται στους νόμους κάθε πολιτείας. Μέχρι το 2011, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν συνολικά 43 λοταρίες ιδρύθηκε σε 43 διαφορετικές πολιτείες, μία στο Πουέρτο Ρίκο, στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ και στην Περιφέρεια της Κολούμπια.

Το Powerball δημιουργήθηκε για να δημιουργήσει πολύ μεγάλα τζακ ποτ με μέλη ναυλωμένων του Όρεγκον, Κάνσας, Λόουα, Δυτική Βιρτζίνια, Περιφέρεια Κολούμπια, Μιζούρι και Ρόουντ Άιλαντ. Το Big Game, γνωστό πλέον ως Mega Millions, είναι ένα άλλο σημαντικό παιχνίδι πολλαπλών δικαιοδοσιών που δημιουργήθηκε το 1996 από το Ιλινόις, τη Μασαχουσέτη, τη Γεωργία, τη Βιρτζίνια, το Μίσιγκαν και το Μέριλαντ ως μέλη του ναύλωσης. Το Powerball είναι διαθέσιμο σε 44 δικαιοδοσίες, με το Mega Millions σε 43 δικαιοδοσίες. Το Wild Card 2 και το Hot Lotto είναι επίσης σημαντικές λοταρίες των ΗΠΑ. Η λοταρία Powerball κατέχει το ρεκόρ του μεγαλύτερου τζάκποτ που έγινε ποτέ. Το έπαθλο ήταν 1586,4 εκατομμύρια δολάρια.

Ινδία

Παιχνίδια λοταρίας στην Ινδία ελέγχονται από κρατικούς κυβερνητικούς οργανισμούς. Ακολουθούν τους κανόνες και τους κανονισμούς που ορίζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι ιδιωτικές λοταρίες απαγορεύτηκαν για να ευνοήσουν τις κρατικές λοταρίες. Η Κεράλα, το Σικίμ, η Γκόα και το Παντζάμπ διαχειρίζονται ανεξάρτητα τμήματα λαχειοφόρων αγορών. Διεξάγουν κληρώσεις τυχερών παιχνιδιών και εβδομαδιαίες κληρώσεις.

Η κρατική λοταρία είναι πλέον νόμιμη σε 13 πολιτείες της Ινδίας. Οι Κρατικές Λοταρίες της Κεράλα πραγματοποίησαν το μεγαλύτερο κέρδος που είχε ποτέ, ύψους 788,42 crore Rs το 2013-2014. Το τμήμα έχει περισσότερους από 100.000 λιανοπωλητές και πάνω από 35.000 εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους. Αν και κάθε πολιτεία διενεργεί λαχειοφόρους αγορές σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανονισμούς της, η Ινδία απαιτεί από κάποιον να έχει συμπληρώσει τα 18 έτη και άνω για να συμμετάσχει σε μια λαχειοφόρο αγορά. Ορισμένοι παίκτες σε πολιτείες όπου απαγορεύεται να παίζουν λοταρία αναζητούν εναλλακτικές στο διαδίκτυο.

Ηνωμένο Βασίλειο

ο Ηνωμένο Βασίλειο έχει ένα Εθνικό Λαχείο. Η Εθνική Λοταρία έχει παιχνίδια όπως Lotto Hotpicks, Thunderball, EuroMillions και Lotto. Το EuroMillions παίζεται σε ευρωπαϊκή βάση. Η Εθνική Λοταρία λειτουργεί από την Εθνική Επιτροπή Λαχείων σε βάση δικαιόχρησης. Τώρα κατέχεται από τον Όμιλο Camelot.

Το Health Lottery, μια νέα ιδιωτική λαχειοφόρο αγορά προέκυψε πρόσφατα. Το περιστατικό επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την τελευταία τεχνολογία που επιτρέπει στους ανθρώπους να παίζουν λοταρίες από την άνεση του σπιτιού τους. Άλλες νέες λοταρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι το 49s και το People's Postcode Lottery. Η EuroMillions έχει κάνει όνομα κρατώντας το μεγαλύτερο τζάκποτ της Ευρώπης που έχει κερδίσει ποτέ.

Τελευταίες ειδήσεις

Ερωτήσεις σχετικά με το TheLotter Απαντήθηκαν
2022-09-27

Ερωτήσεις σχετικά με το TheLotter Απαντήθηκαν

Ειδήσεις