Μια κλεφτή ματιά στις τάσεις των δαπανών της λοταρίας

Ειδήσεις

2022-10-18

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν λαχεία με την ελπίδα να κερδίσουν μια περιουσία. Είναι ενδιαφέρον ότι οι περισσότεροι παίκτες λοταρίας νιώθουν πεπεισμένοι ότι ένας από αυτούς πρέπει να κερδίσει. Ωστόσο, ενώ πρέπει να υπάρχει νικητής κάποια στιγμή, οι πιθανότητες να κερδίσετε οποιοδήποτε λαχείο είναι συνήθως εκπληκτικά χαμηλές.

Μια κλεφτή ματιά στις τάσεις των δαπανών της λοταρίας

Εξετάζοντας τον αριθμό των Αμερικανών που συρρέουν διαδικτυακές ιστοσελίδες λοταρίας, παραμένει σαφές ότι οι παίκτες του λαχείου δεν καταλαβαίνουν ακόμα πολλά πράγματα, με την πιθανότητα να εμφανίζεται σε περίοπτη θέση. Για παράδειγμα, ενώ παίζετε το τζάκποτ Mega Millions, οι πιθανότητες να κερδίσετε είναι 1 στις 302.575, 350. Αυτές οι πιθανότητες υποδηλώνουν ότι ένας παίκτης είναι πιο πιθανό να σκοτωθεί από ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης ή να εκλεγεί πρόεδρος παρά να κερδίσει μια λαχειοφόρο αγορά.

Οι αριθμοί

Ο μέσος Αμερικανός ενήλικας ξοδεύει περισσότερα από 300 δολάρια ετησίως σε λαχεία. Αν και αυτό μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αυτά τα φαινομενικά μικρά ποσά προστίθενται σε σημαντικές αξίες. Και δυστυχώς, μεταξύ των εκατομμυρίων που αγοράζουν ενεργά λαχεία, οι περισσότεροι δεν κερδίζουν κανένα σημαντικό ποσό στη διάρκεια της ζωής τους.

Τα παιχνίδια λοταρίας είναι ένα από εκείνα τα διασκεδαστικά πράγματα που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι ενώ προσπαθούν να κερδίσουν πλούτη. Αν και αυτό μπορεί να ισχύει για μερικούς ανθρώπους, συνήθως δεν είναι εξαιρετική ιδέα για όσους έχουν περιορισμένα κεφάλαια. Σύμφωνα με τα στατιστικά τυχερών παιχνιδιών στις ΗΠΑ, πολλοί παίκτες λότο ανήκουν σε χαμηλότερες οικονομικές τάξεις.

Στην ιδανική περίπτωση, όταν είναι καλή ιδέα να παίζετε περιστασιακά λοταρίες, το να υποθέσουμε ότι οι λοταρίες είναι μια επένδυση είναι αναμφίβολα μια τρομερή ιδέα.

Πού πάνε τα λεφτά του λαχείου;

Κοινή ερώτηση. Εξετάζοντας το ποσό των χρημάτων που πηγαίνουν σε λαχεία, οι περισσότεροι παίκτες είναι συχνά πρόθυμοι να εξερευνήσουν πού πηγαίνουν όλα αυτά τα χρήματα. Εκτός από αυτούς τους λίγους νικητές, ποιοι επωφελούνται από τα έσοδα που δημιουργούνται από τα λαχεία;

Στην ιδανική περίπτωση, τα έσοδα από λαχεία χωρίζονται σε τρεις κύριες κατηγορίες: πληρωμές σε νικητές και πωλητές εισιτηρίων, γενικά έξοδα και διανομή στις πολιτείες. Ένα σημαντικό μέρος των κεφαλαίων της λαχειοφόρου αγοράς, 50 -60%, πηγαίνει στους νικητές. Οι λιανοπωλητές, από την άλλη πλευρά, διεκδικούν περίπου το 5% του μεριδίου, με το 10% να χρησιμοποιείται για διοικητικά έξοδα. Τέλος, το υπόλοιπο των χρημάτων πηγαίνει στα κράτη που συμμετέχουν στις λοταρίες.

Κάθε πολιτεία αποφασίζει ανεξάρτητα πώς θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που συγκεντρώνονται από λοταρίες. Τα περισσότερα κράτη διαθέτουν κάποια χρήματα για την ανάπτυξη υποδομών και άλλα έργα που ωφελούν την κοινωνία. Επίσης, κάθε πολιτεία πρέπει να διαθέσει ένα μέρος των κεφαλαίων για να μετριάσει τους κινδύνους του εθισμού στα τυχερά παιχνίδια.

Η συνεισφορά ενός παίκτη κατά την αγορά ενός λαχείου

Όταν παίζετε μια λαχειοφόρο αγορά, ας πούμε το Mega Millions, οι πιθανότητες να κερδίσετε είναι εξαιρετικά χαμηλές. Όμως, παρόλο που ο κίνδυνος ενός παίκτη να χάσει είναι συνήθως υψηλός, τα στοιχήματα με λοταρία μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε ένα ποσό που θα σας αλλάξει τη ζωή. Με αυτόν τον τρόπο, η συνεισφορά ενός παίκτη σε φιλανθρωπικούς σκοπούς είναι αναμφίβολα πιο ωφέλιμη.

Ενώ παίζετε μια λαχειοφόρο αγορά, η χρήση χρημάτων από λαχείο για φιλανθρωπικούς σκοπούς είναι αναμφίβολα πιο ωφέλιμη. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας όταν παίζετε παιχνίδια λοταρίας – να παίζετε για διασκέδαση και όχι ως μια σοβαρή επενδυτική ευκαιρία.

Τελικές σκέψεις

Όταν έρχεται το Σαββατοκύριακο, το παιχνίδι της λαχειοφόρου αγοράς είναι συνήθως μία από τις καλύτερες μορφές ψυχαγωγίας. Όμως, ενώ οι περισσότεροι παίκτες λαχειοφόρων αγορών είναι συνήθως ζωντανοί στο γεγονός ότι μια νίκη είναι απίθανη, γιατί οι λαχειοφόροι αγορές εξακολουθούν να είναι δημοφιλείς;

Δεν είναι ασυνήθιστο να συναντάμε ιστορίες νικητών λαχειοφόρων αγορών. Ωστόσο, με τους νικητές του τζάκποτ να εμφανίζονται συνεχώς στους τίτλους, οι αναφορές για παίκτες που δεν έχουν κερδίσει τίποτα «σημαντικό» για δεκαετίες συχνά υποβιβάζονται στην αφάνεια.

Για το κόστος του φλιτζάνι καφέ, μπορεί κανείς να περάσει μερικές χαρούμενες στιγμές φαντασιωνόμενος την πιθανότητα να πετύχει μια μεγάλη νίκη. Ωστόσο, ενώ ο ενθουσιασμός μπορεί να είναι αρκετός για να δικαιολογήσει το κόστος, οι παίκτες συμβουλεύονται επίσης να αγκαλιάσουν τον υπεύθυνο τζόγο.

Τελευταίες ειδήσεις

Καλύτερα μπόνους καλωσορίσματος με κάρτα πληρωμής για παίκτες στο Διαδίκτυο Λόττο τον Μάιο του 2023
2023-05-09

Καλύτερα μπόνους καλωσορίσματος με κάρτα πληρωμής για παίκτες στο Διαδίκτυο Λόττο τον Μάιο του 2023

Ειδήσεις

Προωθητική ενέργεια καζίνο

Mystake
Παίξτε τώρα

18+ | Παίξτε Υπεύθυνα | Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις