Πώς να υπολογίσετε τις πιθανότητες Λοταρίας

Ειδήσεις

2022-11-29

Οι μαθηματικοί υπολογισμοί είναι χρήσιμοι όταν εξετάζετε την πιθανότητα να κερδίσετε ένα τζάκποτ λαχειοφόρου αγοράς ή άλλα βραβεία χαμηλότερης βαθμίδας. Ομοίως, οι περισσότεροι έμπειροι παίκτες βασίζονται σε υπολογισμούς όταν έρχονται αντιμέτωποι με την απόφαση για το ποιο λαχείο θα παίξουν. Οι ενημερωμένοι υπολογισμοί είναι αναμφίβολα ο μόνος τρόπος για να εκτιμηθεί η πιθανότητα κέρδους μιας λαχειοφόρου αγοράς.

Πώς να υπολογίσετε τις πιθανότητες Λοταρίας

Ο τύπος για τον υπολογισμό των πιθανοτήτων λοταρίας μπορεί να είναι λίγο περίπλοκος και απαιτεί γνώση ορισμένων προηγμένων μαθηματικών εννοιών. Ωστόσο, ένα αξιόπιστο ιστότοπος κατάταξης λαχειοφόρων αγορών έρχεται να βοηθήσει τους παίκτες που δεν είναι πρόθυμοι να αντέξουν τους μεγάλους υπολογισμούς πριν επιλέξουν τις κορυφαίες διαδικτυακές λοταρίες. Ωστόσο, οι παίκτες που ενδιαφέρονται να κάνουν οι ίδιοι τους υπολογισμούς μπορούν να ακολουθήσουν αυτόν τον οδηγό.

Ο τύπος

Οι μεταβλητές που απαιτούνται για τον υπολογισμό των πιθανοτήτων κέρδους για μια λαχειοφόρο αγορά είναι το σύνολο αριθμός πιθανών αριθμών λοταρίας (ιδ) και τον αριθμό των επιλεγμένων νικηφόρων αριθμών λοταρίας που απαιτούνται (r).

Ο τύπος είναι n!/r!*(αρ.)! Όπου το θαυμαστικό υποδηλώνει την παραγοντική συνάρτηση.

Ένας εύκολος τρόπος για να κατανοήσετε τον τύπο είναι χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα. Για μια λοταρία που απαιτεί από τους παίκτες να επιλέξουν δύο αριθμούς από πιθανά πέντε ψηφία, οι πιθανότητες νίκης θα υπολογιστούν ως 5!/2!*(5-2)! Αυτό βγαίνει σε 120/12, που είναι ίσο με 10. Το πιθανότητες να κερδίσετε το λαχείο θα είναι λοιπόν 1 στα 10.

Πότε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμουλα

Ο τύπος ισχύει μόνο όταν επιτρέπεται στους παίκτες να επιλέξουν αριθμούς εισιτηρίων χωρίς συγκεκριμένη σειρά. Με άλλα λόγια, ένα δελτίο που κερδίζει έχει τους ίδιους αριθμούς με αυτούς που εμφανίζονται στην κλήρωση. Αυτό είναι ανεξάρτητα από τη σειρά με την οποία κληρώνονται οι αριθμοί. Οι λαχειοφόροι αγορές με περιορισμό στη σειρά επιλογής χρησιμοποιούν διαφορετική φόρμουλα που είναι πιο περίπλοκη και συνήθως οδηγεί σε χειρότερες πιθανότητες.

Ορισμένες λοταρίες μπορεί επίσης να έχουν ειδικούς κανόνες που καθιστούν τη φόρμουλα άκυρη. Για παράδειγμα, μια λαχειοφόρος αγορά μπορεί να περιλαμβάνει έναν μοναδικό αριθμό που πρέπει να επιλεγεί από μια ξεχωριστή μικρή ομάδα αριθμών για το τζάκποτ. Ο τύπος σε μια τέτοια περίπτωση θα αλλάξει σχετικά με την εύρεση της πραγματικής τιμής των n και r, αλλά ο γενικός τύπος θα παραμείνει ο ίδιος.

Υπολογισμός των πιθανοτήτων για την επιλογή των κερδισμένων αριθμών

Ο προαναφερόμενος τύπος υποδεικνύει τις πιθανότητες νίκης, υποθέτοντας ότι ένας παίκτης αγοράζει μόνο ένα εισιτήριο. Ωστόσο, οι πιθανότητες βελτιώνονται με κάθε πρόσθετη αγορά για την ίδια κλήρωση, γι' αυτό οι ελίτ παίκτες αγοράζουν συχνά πολλά εισιτήρια ή εγγραφείτε σε συνδικάτα λαχειοφόρων αγορών. Συγκεκριμένα, ο τύπος για τον υπολογισμό των πιθανοτήτων νίκης όταν παίζετε πολλά εισιτήρια είναι εύκολος. 

Οι παίκτες του στοιχήματος χρειάζεται μόνο να αφαιρέσουν τον αριθμό των εισιτηρίων από τις πιθανότητες νίκης ενός δελτίου και, στη συνέχεια, να διαιρέσουν το αποτέλεσμα με τις πιθανότητες νίκης για ένα δελτίο.

Η συμμετοχή σε πολλές κληρώσεις αυξάνει τις πιθανότητες νίκης ενός παίκτη;

Τα αποτελέσματα του καθενός κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς είναι συνήθως ανεξάρτητες από προηγούμενα αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι το να παίζετε πολλές φορές δεν αυξάνει απαραίτητα τις πιθανότητες να κερδίσετε σε κάποια συγκεκριμένη ισοπαλία. Από την άλλη πλευρά, η μη αγορά εισιτηρίου ακυρώνει τις πιθανότητες νίκης των παικτών. Αυτό σημαίνει ότι παίζοντας σε περισσότερες κληρώσεις ή λοταρίες αυξάνουν τεχνικά τις πιθανότητες νίκης. 

Ωστόσο, τα μαθηματικά πλεονεκτήματα είναι κάπως ασήμαντα σε σχέση με τις πιθανότητες νίκης σε μια συγκεκριμένη κλήρωση. Επομένως, το κόστος αγοράς αρκετών εισιτηρίων για να κερδίσετε το μαθηματικό πλεονέκτημα δεν αξίζει επίσης το ρίσκο.

Τελικές σκέψεις

Όλοι οι υπολογισμοί που γίνονται για τον προσδιορισμό των πιθανοτήτων συμμετοχής δεν είναι τίποτα άλλο από αριθμοί. Το να παίζετε το λαχείο βασίζεται στην τύχη και οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν ανεξάρτητα από το πόσο καλές ή κακές είναι οι πιθανότητες. Οι ειδικοί συνιστούν οι πιθανότητες κέρδους να χρησιμοποιούνται μόνο για την επιλογή κατάλληλων διαδικτυακών λαχειοφόρων αγορών και όχι για τη λήψη οικονομικών αποφάσεων σχετικά με το ποσό που θα χρησιμοποιηθεί στα εισιτήρια. Οι παίκτες θα πρέπει επίσης να λάβουν υπόψη το κόστος αγοράς των εισιτηρίων έναντι των πιθανοτήτων νίκης όταν επιλέγουν μια λαχειοφόρο αγορά που προσφέρει κατάλληλες αποδόσεις.

Τελευταίες ειδήσεις

Καλύτερα μπόνους καλωσορίσματος με κάρτα πληρωμής για παίκτες στο Διαδίκτυο Λόττο τον Μάιο του 2023
2023-05-09

Καλύτερα μπόνους καλωσορίσματος με κάρτα πληρωμής για παίκτες στο Διαδίκτυο Λόττο τον Μάιο του 2023

Ειδήσεις

Προωθητική ενέργεια καζίνο

Mystake
Παίξτε τώρα

18+ | Παίξτε Υπεύθυνα | Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις