Τα καλύτερα 10 Λοταρία στη(ο) Ηνωμένο Βασίλειο το 2022

Η αγορά λαχείων είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Αγγλία. Στην πραγματικότητα, περισσότερο από το 70% των Βρετανών αγοράζουν τακτικά εισιτήρια. Μόνο για δύο λίρες, ένας παίκτης έχει την ευκαιρία να κερδίσει ένα επικερδές τζάκποτ. Η Εθνική Λοταρία διαθέτει μια ποικιλία από δημοφιλή παιχνίδια, τα οποία διαχειρίζεται η Camelot UK, μια εταιρεία με άδεια από την επιτροπή τυχερών παιχνιδιών της χώρας.

Ένα άλλο όφελος για τις ήδη εκτεταμένες πωλήσεις εισιτηρίων είναι ότι οι λαχειοφόροι αγορές εξαιρούνται από τον νόμο που περιορίζει τα τυχερά παιχνίδια σε κατοίκους ηλικίας κάτω των 18 ετών. Οι Βρετανοί από 16 ετών μπορούν να αγοράσουν λαχεία. Οι νικητές μπορούν να επιλέξουν εφάπαξ πληρωμές, ένα ελκυστικό μπόνους για τους καλύτερους που δεν χρειάζεται να δεχτούν πληρωμές με δόσεις.

Τα καλύτερα 10 Λοταρία στη(ο) Ηνωμένο Βασίλειο το 2022
Ιστορία
Ιστορία

Ιστορία

Η Αγγλία ξεκίνησε την εθνική λοταρία το 1566–1569 αφού η βασίλισσα Ελισάβετ επέλεξε τη λαχειοφόρο αγορά ως μέσο συγκέντρωσης κεφαλαίων για επισκευές στο λιμάνι. Οι κάτοικοι που μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τα λαχεία δεν εμπιστεύονταν την κυβέρνηση και θεωρούσαν το χόμπι ως ανήθικο.

Εκείνη την εποχή, οι παίκτες αγόραζαν μόνο το 10% από τα διαθέσιμα 400.000 εισιτήρια. Τις επόμενες δεκαετίες, η κυβέρνηση της Αγγλίας πούλησε τα δικαιώματα για τα λαχεία σε μεσίτες. Οι μεσίτες προσέλαβαν δρομείς για να πουλήσουν εισιτήρια. Συχνά, οι μεσίτες πουλούσαν μερίδια εισιτηρίων σε εκείνους τους παίκτες που ήθελαν να στοιχηματίσουν αλλά δεν είχαν χρήματα για την πλήρη τιμή του εισιτηρίου.

Πέρα από τις δημόσιες λοταρίες, οι ιδιωτικές λοταρίες συγκέντρωσαν επίσης χρήματα για καλούς σκοπούς. Για παράδειγμα, μια λαχειοφόρος αγορά συγκέντρωσε χρήματα για να βοηθήσει μια ομάδα να εγκατασταθεί στο Τζέιμσταουν στην Αμερική. Μέχρι το 1826, μετά από 250 χρόνια λειτουργίας, η κυβέρνηση εγκατέλειψε τα λαχεία, τα οποία οι επικριτές και ορισμένες παρατάξεις του κοινοβουλίου χλεύαζαν.

Λοταρία Σήμερα στην Αγγλία

Το σημερινό κλίμα της λοταρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ διαφορετικό από το ταπεινό ξεκίνημά του. Η πιο δημοφιλής λαχειοφόρος αγορά στη Βρετανία ξεκίνησε το 1994, με την ονομασία UK National Lottery. Το 2002, το όνομα άλλαξε σε Lotto. Οι παίκτες επιλέγουν έξι αριθμούς από το 1 έως το 50 ή δέχονται τυχαίους αριθμούς μόνο με 2 £ ανά γραμμή.

Ένας παίκτης μπορεί να αγοράσει έως και επτά γραμμές για κάθε δελτίο και να αγοράσει έως και 10 δελτία σε μία αγορά. Τα εισιτήρια λαχείων διατίθενται καθημερινά στο Διαδίκτυο, στα ταχυδρομεία και σε αρκετούς τοπικούς λιανοπωλητές.

Μέχρι το 2005, η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου ρύθμιζε τα αδειοδοτημένα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στην Αγγλία. Η Επιτροπή, που ξεκίνησε για την προστασία τόσο των στοιχηματιστών όσο και των χειριστών, τηρεί αυστηρούς νόμους και εξετάζει προσεκτικά τις εταιρείες προτού χορηγήσει άδεια λειτουργίας εντός των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για τους παίκτες του στοιχήματος, η λοταρία προσφέρει την ευκαιρία να λάβουν σημαντικά χρήματα για μια μικρή επένδυση. Οι νικητές χρειάζεται μόνο να ταιριάξουν τους έξι αριθμούς για να κερδίσουν την κύρια λοταρία. Σε περίπτωση πολλαπλών νικητών, το έπαθλο μοιράζεται ισομερώς.

Ξεκινώντας από 5 εκατομμύρια £ για το Σάββατο και 2,5 εκατομμύρια £ για την κλήρωση της Τετάρτης, το pot συγκεντρώνεται μέχρι την επόμενη κλήρωση, εάν κανείς δεν κερδίσει. Αφού το τζάκποτ φτάσει τα 22 εκατομμύρια £, θα συγκεντρωθεί μια τελευταία φορά προτού οι ρυθμιστικές αρχές μοιράσουν το έπαθλο στους παίκτες που επέλεξαν τους περισσότερους αντίστοιχους αριθμούς.

Το μέλλον της λοταρίας στην Αγγλία

Από το 2020, η πανδημία του Covid-19 έχει δημιουργήσει μια κατάσταση που ανάγκασε τους επισκέπτες του καζίνο να μπουν μέσα. Ορισμένοι από αυτούς τους παίκτες στράφηκαν στην λοταρία, η οποία συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του διαδικτυακού τζόγου. Ως αποτέλεσμα, η Επιτροπή επανεξετάζει τις πολιτικές της για να κατανοήσει πώς να ανταποκριθεί καλύτερα στη ζήτηση τυχερών παιχνιδιών για διαδικτυακούς παίκτες στοιχημάτων.

Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν ήδη προχωρήσει σε πιο αυστηρές διαδικασίες επαλήθευσης ηλικίας για τους παίκτες. Καθώς η δημοτικότητα της αγοράς online λαχείων συνεχίζει να επεκτείνεται, οι Βρετανοί αντιμετωπίζουν την ασχήμια του εθισμού στον τζόγο. Ορισμένες πολιτικές έχουν σκοπό να περιορίσουν τον εθισμό για όσους δεν μπορούν να αυτοπαρακολουθούν τη συμπεριφορά τους.

Τα επόμενα χρόνια, οι αυστηρότεροι κανονισμοί ενδέχεται να επηρεάσουν την αγορά, καθώς η Επιτροπή επιδιώκει να διατηρήσει μια σταθερή κυριαρχία στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την προστασία των Βρετανών και των ιδρυμάτων που πωλούν λαχεία. Υψηλά πρόστιμα περιμένουν όσους υπολείπονται των κανονισμών για τα στοιχήματα της Βρετανίας. Οι δυνατότητες της αγοράς τροφοδοτούνται από Βρετανούς που αναζητούν ψυχαγωγία και ελπίζουν να κερδίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ιστορία
Είναι νόμιμες οι λοταρίες στην Αγγλία;

Είναι νόμιμες οι λοταρίες στην Αγγλία;

Το 1993, ο Νόμος για την Εθνική Λοταρία του Ηνωμένου Βασιλείου έθεσε το πλαίσιο για τη ρύθμιση της υποδομής λαχειοφόρων αγορών της Αγγλίας. Η λοταρία είναι μια σημαντική πτυχή της κοινωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου από νομική άποψη. Μέχρι το 1994, η πρώτη λοταρία πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο. Ιδρύθηκε για να συγκεντρώσει κεφάλαια για καλούς σκοπούς, η λοταρία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 35 δισεκατομμύρια £ από τη δημιουργία της και έχει πληρώσει στους καταναλωτές περισσότερα από 59 δισεκατομμύρια £ σε χρηματικό έπαθλο.

Ο Νόμος για την Εθνική Λοταρία ίδρυσε το πρώτο γραφείο Εθνικής Λοταρίας, το οποίο διαχειρίζεται τον τρόπο διανομής των εσόδων από λαχεία. Η Camelot κέρδισε την πρώτη άδεια λαχειοφόρου αγοράς στη Βρετανία σε μια ανταγωνιστική διαδικασία υποβολής προσφορών. Το Εθνικό Γραφείο Λοταρίας του Ηνωμένου Βασιλείου ρυθμίζει την κλήρωση μέσω μιας εθνικής επιτροπής που ιδρύθηκε το 1999. Το 2005, ο νόμος περί τυχερών παιχνιδιών θεσπίστηκε από το κοινοβούλιο για τον έλεγχο όλων των τυχερών παιχνιδιών, μεταβιβάζοντας την εξουσία στις τοπικές αρχές.

Μέχρι το 2006, ο νόμος άνοιξε το δρόμο για τη σύσταση της Επιτροπής Τυχερών Παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία ανέλαβε τον έλεγχο των ρυθμιστικών καθηκόντων για τη λαχειοφόρο αγορά το 2013, όταν ανέλαβε τις ευθύνες της Εθνικής Επιτροπής Λοταρίας. Η Επιτροπή προστατεύει τους καταναλωτές, ρυθμίζει τις εταιρείες, ελέγχει τους φορείς εκμετάλλευσης και διασφαλίζει ότι τα υψηλότερα έσοδα διανέμονται για καλούς σκοπούς.

Αδειοδότηση

Το 2007, η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών εξέδωσε στην Camelot ανανεωμένη άδεια λειτουργίας της λοταρίας. Ακόμη και με τη διαδικασία υποβολής προσφορών, η εταιρεία κέρδισε την τρίτη της άδεια το 2009. Αν και, οι ρυθμιστικές αρχές προέβλεπαν ότι η άδεια θα διαρκέσει μόνο δέκα χρόνια. Έχει παραταθεί έως το 2023.

Αρχικά ανήκε σε τέσσερις επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Fujitsu Services και Royal Mail Enterprises, οι αρχικοί ιδιοκτήτες της Camelot έκτοτε πούλησαν τις μετοχές στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα δασκάλων του Οντάριο.

Τα άλλα καθήκοντα της Camelot περιλαμβάνουν την εμπορία νέων προϊόντων λοταρίας, τον σχεδιασμό παιχνιδιών και την προσφορά προστασίας των καταναλωτών. Σε αναγνώριση της επιτυχίας της Camelot, η Βρετανία συνεχίζει να ανανεώνει το συμβόλαιο της εταιρείας και να αναγνωρίζει την επιτυχία της στην επίτευξη ουσιαστικών κεφαλαίων για ζωτικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων 500 εκατομμυρίων λιρών που συγκεντρώθηκαν το 2012 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Είναι νόμιμες οι λοταρίες στην Αγγλία;
Αγαπημένα παιχνίδια Λοταρίας των παικτών της Αγγλίας

Αγαπημένα παιχνίδια Λοταρίας των παικτών της Αγγλίας

Online Instant Wins

Για τους παίκτες που επιδιώκουν να κερδίσουν στιγμιαία, το εισιτήριο είναι οι διαδικτυακές στιγμιαίες νίκες. Μερικά παιχνίδια άμεσης νίκης είναι σαν ξυστό και άλλα περιλαμβάνουν διαδραστικό παιχνίδι, όπως το να ρίχνεις ζάρια. Βασισμένο αποκλειστικά στην τύχη, το παιχνίδι δεν απαιτεί δεξιότητες ή πνευματική οξύτητα για να κερδίσει. Οι παίκτες εγγράφονται για ένα παιχνίδι Instant Win. Οι συμμετέχοντες μπορούν να «αγοράσουν» ή να «δοκιμάσουν». Δοκιμάστε τα παιχνίδια είναι δωρεάν, δεν απαιτούν πληρωμή και δεν προσφέρουν καμία πληρωμή. Ωστόσο, το κόστος για να παίξετε παιχνίδια για να κερδίσετε κυμαίνεται έως και 5 £. Σε ένα παιχνίδι Instant Win 5 £, ένας παίκτης έχει την ευκαιρία να κερδίσει 1 εκατομμύριο £.

Λόττο HotPicks

Ένα καυτό εισιτήριο είναι το Lotto HotPicks. Η ευελιξία είναι το κλειδί για την έλξη, καθώς οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν από 1 έως 5 αριθμούς. Η επιλογή είτε Επιλογής 5 είτε Επιλογής 1 κοστίζει σε έναν παίκτη μόνο 1 £ ανά γραμμή. Τα Σάββατα και τις Τετάρτες, τα HotPicks κληρώνουν αριθμούς που κερδίζουν. Τα εισιτήρια που κερδίζουν πρέπει να ταιριάζουν με όλους τους αριθμούς.

Thunderball

Το Thunderball προσφέρει στους παίκτες μια ευκαιρία στο μισό εκατομμύριο για μόνο £1. Με κληρώσεις το Σάββατο, την Παρασκευή και την Τετάρτη, οι παίκτες αγοράζουν εισιτήρια με πέντε αριθμούς από το 1 έως το 39, συν τον αριθμό Thunderball που επιλέγεται από τους αριθμούς 1 έως 14. Το Lucky Dip είναι επίσης διαθέσιμο για το Thunderball, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα εισιτήριο με ένας τυχαίος αριθμός. Όπως και άλλα παιχνίδια, οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τις επτά γραμμές ανά δελτίο, με όριο αγορών 10 σημείων - τα κορυφαία χρηματικά έπαθλα του Thunderball είναι 500.000 £.

EuroMillions

Το EuroMillions προσελκύει παίκτες από όλο τον κόσμο. Οι παίκτες αγοράζουν εισιτήρια από την Ιρλανδία, το Βέλγιο, το Μονακό, την Ισπανία και πολλές άλλες χώρες. Δεν είναι περίεργο που το έπαθλο είναι υπερβολικό, καθώς οι νικητές παίρνουν £174 εκατομμύρια σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι άνθρωποι πληρώνουν 2,50 £ ανά γραμμή για εισιτήρια όλη την εβδομάδα, ελπίζοντας να κερδίσουν το βράδυ της Τρίτης και της Παρασκευής τζάκποτ.

Με επτά γραμμές σε ένα δελτίο και ένα όριο 10 δελτίων για παίκτες που επιλέγουν να στοιχηματίσουν σε πολλαπλά δελτία, οι παίκτες σε όλο τον κόσμο τροφοδοτούν την εκθετική αύξηση των τζακ ποτ. Τα εισιτήρια διατίθενται σε εφαρμογές για κινητές συσκευές, ιστότοπους λαχειοφόρων αγορών ή καταστήματα λιανικής σε όλη τη χώρα μέχρι τις 7:30 μ.μ. τη νύχτα της κλήρωσης.

Επιλέγοντας πέντε αριθμούς από το 1 έως το 50, συν μερικούς τυχερούς αριθμούς αστεριών από το 1 έως το 12, οι παίκτες μπορούν να μπουν για να κερδίσουν. Μερικοί προτιμούν το Lucky Dip, μια διαδικασία επιλογής τυχαίων αριθμών. Οι νικητές ταιριάζουν με τον κύριο και τον τυχερό αριθμό αστεριών για να κερδίσουν το έπαθλο.

Αγαπημένα παιχνίδια Λοταρίας των παικτών της Αγγλίας
Τρόποι πληρωμής στην Αγγλία

Τρόποι πληρωμής στην Αγγλία

Μετρητά και Πίστωση

Τα μετρητά είναι ο βασιλιάς όταν πρόκειται για τη βρετανική λαχειοφόρο αγορά. Στην πραγματικότητα, για χρόνια, οι ρυθμιστικές αρχές απαιτούσαν μετρητά για να αγοράσουν ένα λαχείο ή ένα ξυστό. Με πολλές λοταρίες διαθέσιμες τώρα και πολλούς πολίτες που αναγκάζονται να μείνουν στο σπίτι λόγω της πανδημίας, ο τρόπος αγοράς λαχείων εξελίσσεται.

Παρόλο που οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια σε περισσότερες από 5.000 τοποθεσίες ταχυδρομείων και λιανοπωλητές σε όλη την περιοχή, τα λαχεία είναι πλέον διαθέσιμα και διαδικτυακά. Ο ιστότοπος της Camelot προσφέρει στους παίκτες τη δυνατότητα να αγοράσουν εισιτήρια Daily Play, EuroMillions, Thunderball και UK Lotto. Εάν χρησιμοποιείτε χρεωστική κάρτα ΗΒ, οι παίκτες που κερδίζουν λαμβάνουν κέρδη που πιστώνονται πίσω στη χρεωστική κάρτα που χρησιμοποιήθηκε για την αγορά του εισιτηρίου.

Αμεση χρέωση

Ένα καινοτόμο μέθοδος πληρωμής για το Εθνικό Λαχείο περιλαμβάνει την επιλογή άμεσης χρέωσης. Με έναν τραπεζικό λογαριασμό, οι παίκτες μπορούν να επιτρέψουν μια μηνιαία χρέωση για την πληρωμή των λαχείων. Δεν ισχύουν επιπλέον χρεώσεις. Απλώς επιλέξτε ένα παιχνίδι. Όλα τα EuroMillions, Thunderball και Lotto δέχονται πληρωμές με πάγια χρέωση. Διαλέξτε τους αριθμούς ή επιλέξτε την τυχαία τυχερή βουτιά. Επιλέξτε ημέρες κλήρωσης για κάθε παιχνίδι που προτιμάτε. Επιλέξτε συνεχή, άμεση χρέωση στο διαδίκτυο.

Μετά την εγγραφή και την παροχή στοιχείων πληρωμής, οι παίκτες άμεσης χρέωσης είναι έτοιμοι. Οι πληρωμές για αγορές λαχείων συνεχίζονται αυτόματα και συνεχώς έως ότου ο παίκτης ενημερώσει την Εθνική Λοταρία για την επιθυμία να ακυρώσει την εξουσιοδότηση άμεσης χρέωσης.

Τρόποι πληρωμής στην Αγγλία
FAQ

FAQ

Ποια παιχνίδια λοταρίας είναι διαθέσιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Μια ποικιλία παιχνιδιών λοταρίας είναι διαθέσιμα για να παίξουν οι Βρετανοί. Το λότο είναι δημοφιλές στην Αγγλία, αλλά το EuroMillions προσεγγίζει παίκτες σε όλο τον κόσμο, τροφοδοτώντας υψηλά ποσά τζάκποτ. Οι Βρετανοί επιλέγουν επίσης ξυστά Instant Win, Thunderball και Lotto Hotpicks. Όλα τα μεγάλα παιχνίδια λοταρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρουν σημαντικά βραβεία στους νικητές. Για να στοιχηματίσουν, οι παίκτες επιλέγουν τους προτιμώμενους αριθμούς, ελπίζοντας να ταιριάζουν με τους αριθμούς που κερδίζουν για κάθε κλήρωση.

Πόσο από τα έσοδα της λαχειοφόρου αγοράς διανέμονται για καλούς σκοπούς;

Η Εθνική Λοταρία του Ηνωμένου Βασιλείου διατηρεί μόνο το 1% των εσόδων από τα έσοδα της λαχειοφόρου αγοράς. Το 95% διανέμεται σε νικητές και καλούς σκοπούς. Το 4% εφαρμόζεται για τον συμψηφισμό λειτουργικών εξόδων. Ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά και αποτελεσματικά ιδρύματα λαχειοφόρων αγορών παγκοσμίως, η λοταρία του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιεί έσοδα για να κάνει τη διαφορά σε ολόκληρη τη χώρα.

Το 2017, τα έργα τέχνης, αθλητισμού, διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, υγείας, περιβάλλοντος και εκπαίδευσης έλαβαν ένα ποσοστό των εσόδων από λαχεία.

Η δημοτικότητα της Εθνικής Λοταρίας του Ηνωμένου Βασιλείου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κριτική που έλαβαν οι υποστηρικτές της λαχειοφόρου αγοράς κατά την έναρξη της νομιμοποίησης των λαχειοφόρων αγορών στη χώρα. Πυροδοτώντας την ανάπτυξη τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, οι παίκτες συνεχίζουν να διατρέχουν τις πιθανότητες να κερδίσουν μεγάλα τζακ ποτ.

Από 500.000 £ σε περισσότερα από 60 εκατομμύρια £, τα τζακ ποτ αυξάνονται παράλληλα με την αυξανόμενη συμμετοχή στο παιχνίδι από Βρετανούς σε όλη τη χώρα. Γνωστή για αποτελεσματικές επιχειρησιακές πρακτικές, η Επιτροπή και ο ανάδοχός της, η Camelot, δημιούργησαν μια ισχυρή υποδομή λοταρίας, η οποία συνεχίζει να συγκεντρώνει εκατομμύρια για την υποστήριξη σημαντικών δημόσιων και κοινωνικών έργων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

FAQ

Τελευταίες ειδήσεις

Λαχεία σε διάφορες χώρες
2022-08-09

Λαχεία σε διάφορες χώρες

Τα τυχερά παιχνίδια με λαχεία είναι παρόντα σε πολλές χώρες για περισσότερο από έναν αιώνα. Οι κυβερνήσεις τα χρησιμοποίησαν για να συγκεντρώσουν έσοδα για διάφορα έργα και επίσης για να προσφέρουν ψυχαγωγία στους ανθρώπους τους. Στα περισσότερα μέρη, η λοταρία δεν ήταν αποκρουστική όπως άλλες μορφές τυχερών παιχνιδιών. Μέχρι σήμερα, οι λαχειοφόροι αγορές εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο. Το Διαδίκτυο τους έχει κάνει ακόμα πιο βολικούς τώρα που οι παίκτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε λαχειοφόρους αγορές ακόμη και εκτός των χωρών τους. Εδώ είναι μερικές από τις μεγαλύτερες λοταρίες ανά τον κόσμο ανά χώρα.