Ο οδηγός σας Lotto Winning Odds 2024

Έχουν γίνει παραλληλισμοί μεταξύ των πιθανοτήτων να κερδίσεις το λαχείο και των πιθανοτήτων για άλλα απίθανα γεγονότα, όπως το χτύπημα από κεραυνό. Αυτές οι συγκρίσεις είναι κοινή γνώση. Είναι γνωστό ότι οι πιθανότητες να κερδίσετε το τζάκποτ σε ένα παιχνίδι λοταρίας με μορφή pick-6, όπως το Powerball ή άλλο παιχνίδι pick-6, είναι εξαιρετικά απομακρυσμένες.

Πόσο χαμηλά όμως πάνε; Πόσες φορές θα χρειαστεί να παίξετε πριν αυξηθούν σημαντικά οι πιθανότητές σας να κερδίσετε; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, μέχρι τις ακριβείς πιθανότητες, μπορούν να ανακαλυφθούν εκτελώντας μερικούς απλούς υπολογισμούς.

Dimitris Vasiliou
WriterDimitris VasiliouWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Τι σημαίνουν οι αποδόσεις στο λαχείο;

Το πόσοι αριθμοί πρέπει να αντιστοιχιστούν και το διαθέσιμο σύνολο αριθμών για να διαλέξετε επηρεάζουν την πιθανότητα να κερδίσετε ένα παιχνίδι λαχειοφόρου αγοράς που αποφασίζεται με τυχαία κλήρωση.

Για να κερδίσετε το τζάκποτ σε ένα 6/49 κλήρωση, για παράδειγμα, πρέπει να επιλέξετε 6 νικηφόρους αριθμούς από μια ομάδα 49. Οι πιθανότητες βελτιώνονται καθώς αυξάνεται τόσο ο αριθμός των πιθανών αγώνων όσο και ο συνολικός αριθμός των πιθανών αριθμών.

Εάν βάλετε τα ονόματα κάθε ατόμου στην Κωνσταντινούπολη σε ένα καπέλο (ένα πολύ ψηλό καπέλο) και στη συνέχεια επιλέξετε το δικό σας τυχαία, οι πιθανότητες είναι περίπου ίδιες με το να κερδίσετε ένα τζάκποτ 6/49, το οποίο είναι 1 στα 14 εκατομμύρια.

Οι λοταρίες και οι κληρώσεις έχουν διαφορετικές πιθανότητες. Οι πιθανότητες να κερδίσετε μια κλήρωση εξαρτώνται από τον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων. Οι πιθανότητες να κερδίσετε ένα λαχείο είναι πάντα οι ίδιες, ανεξάρτητα από το πόσα άτομα συμμετέχουν.

Οι αποδόσεις στοιχήματος και οι αποδόσεις λοταρίας διαφέρουν μεταξύ τους. Υπάρχουν περίπου ακόμη πιθανότητες να κερδίσετε και να χάσετε όταν τοποθετείτε ένα στοίχημα σε ένα αθλητικό γεγονός. Επιστρέφετε ουσιαστικά τα διπλάσια από όσα διακινδυνεύετε.

Υπάρχει μία στα 292 εκατομμύρια πιθανότητες να κερδίσετε το τζάκποτ αν στοιχηματίσετε στη λαχειοφόρο αγορά. Εάν τελικά κερδίσετε, μπορείτε να επιλέξετε να λάβετε είτε εφάπαξ πληρωμή είτε πληρωμές δόσεων για 20 ή 30 χρόνια. Στη συνέχεια υπόκειται σε φορολογία. Με αθλητικό στοίχημα, μπορείτε απλώς να περπατήσετε στο γκισέ, να παραδώσετε το εισιτήριό σας και να εισπράξετε τα κέρδη σας.

Πώς Υπολογίζονται οι Αποδόσεις Λοταρίας;

Πρέπει να ξέρουμε πώς να κάνουμε τα μαθηματικά για να προσδιορίσουμε τις πιθανότητές μας να κερδίσουμε το λαχείο.

Οι πιθανότητες να κερδίσετε μια λαχειοφόρο αγορά μπορούν να υπολογιστούν διαιρώντας το άθροισμα όλων των πιθανών αριθμών με το άθροισμα όλων των κερδισμένων αριθμών. Εάν επιλέγετε αριθμούς τυχαία και δεν έχει σημασία με ποια σειρά έχουν συσκευαστεί, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τύπο: .

Ο τύπος χρησιμοποιεί τον συνολικό αριθμό ψηφίων, που συμβολίζεται με n, και τον πραγματικό αριθμό ψηφίων, που συμβολίζεται με r. Για κάθε θετικό ακέραιο n, ένα παραγοντικό ισούται με n * (n-1) * (n-2)... και ούτω καθεξής, μέχρι το 0. Ακολουθεί ένα παράδειγμα: 3! σημαίνει

Σκεφτείτε το ακόλουθο σενάριο: πρέπει να επιλέξετε δύο αριθμούς μεταξύ 1 και 5. Για να υπολογίσετε την πιθανότητα να επιλέξετε τους δύο "σωστούς" αριθμούς (τους νικητές), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τύπο: ή ή ή 10. Έτσι, στη συγκεκριμένη περίπτωση , οι πιθανότητές σας να κερδίσετε είναι 1 στις 10.

Το επόμενο βήμα είναι να καθοριστεί η οδηγίες για την κλήρωση. Το μεγαλύτερο μέρος των τεράστιων λοταριών, όπως το Mega Millions και το Powerball, χρησιμοποιούν περίπου τους ίδιους κανόνες: πέντε ή έξι αριθμοί επιλέγονται τυχαία από μια μεγάλη ομάδα αριθμών στην οποία οι αριθμοί δεν είναι διατεταγμένοι σε κάποια συγκεκριμένη σειρά και όπου ο ίδιος αριθμός δεν μπορεί να επιλεγεί ξανά.

Σε ορισμένα παιχνίδια, θα μπορούσε να σας ζητηθεί να επιλέξετε πέντε ή έξι αριθμούς, ή ακόμα περισσότερους, από μια μεγαλύτερη ή μικρότερη ομάδα διαθέσιμων επιλογών. Για να προσδιορίσετε τις πιθανότητες νίκης, το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι ο συνολικός αριθμός των διαθέσιμων αριθμών καθώς και ο συνολικός αριθμός των αριθμών που έχουν ήδη κερδίσει.

Το μόνο που μένει να κάνετε είναι να εισάγετε τους αριθμούς στην εξίσωση πιθανοτήτων που έχει δοθεί. Καθώς δεν θα ήταν βολικό να γράψετε τους αριθμούς που εμπλέκονται μεταξύ κάθε σταδίου της διαδικασίας λύσης, συνιστάται η πλήρης επίλυση αυτής της εξίσωσης μέσω της χρήσης μηχανής αναζήτησης ή αριθμομηχανής.

Ποια Λοταρία Κερδίζεις πιο εύκολα;

Αυτό που καθορίζει έναν νικηφόρο συνδυασμό σε ένα σύστημα λοταρίας μπορεί να μην ισχύει σε άλλο. Ξέρουμε όμως ποια παιχνίδια λαχειοφόρου αγοράς έχουμε τις καλύτερες πιθανότητες να κερδίσουμε; Πώς θα τους κερδίσουμε;

Πώς κερδίζεις στο Powerball;

Εφόσον οι αριθμοί είναι σωστοί, η σειρά των πρώτων πέντε αριθμών Powerball δεν έχει σημασία και θα λάβετε ένα χρηματικό έπαθλο για αυτό. Ωστόσο, το μεγάλο τζάκποτ απαιτεί μια σωστή εικασία Powerball, η οποία είναι μια επιπλέον πιθανότητα 1 στις 26. Εν ολίγοις, για να κερδίσετε το Powerball Jackpot, ταιριάξτε και τις πέντε λευκές μπάλες και το κόκκινο Powerball.

Επιλέγοντας μόνο το Powerball θα σας φέρει 4 $, επομένως για ένα στοίχημα 2 $, έχετε μία στις είκοσι έξι πιθανότητες να δείτε κέρδος από την επένδυσή σας.

Πώς κερδίζετε Mega Millions;

Το τζάκποτ κερδίζεται εάν οι πέντε αριθμοί ενός ατόμου που κληρώθηκαν συν το "Mega Ball" ταιριάζουν με αυτούς στην κλήρωση. Φυσικά, υπάρχουν και άλλα βραβεία εκτός από το τζάκποτ.

Οι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι αν ένας παίκτης πάρει και τους πέντε αριθμούς εκτός από το "Mega Ball", μπορεί να κερδίσει 1 εκατομμύριο δολάρια. Ανάλογα με το πόσους αριθμούς έχετε σωστά, μπορείτε να κερδίσετε ένα έπαθλο παρηγοριάς από $2 έως $10.000.

Στο Ιλινόις, οι παίκτες μπορούν να προσθέσουν ένα $1 "Megaplier" στο εισιτήριό τους $2, το οποίο διπλασιάζει την πληρωμή οποιασδήποτε ανταμοιβής χωρίς τζάκποτ, συμπεριλαμβανομένου του χτυπήματος και των πέντε ψηφίων στην κλήρωση.

Πώς κερδίζετε EuroJackpot;

Κάθε δελτίο για την κλήρωση θα έχει πέντε βασικούς αριθμούς (1-50) και δύο αριθμούς ευρώ (1-12). Δεδομένου ότι οι αριθμοί ευρώ επιλέγονται από διαφορετική μηχανή μπάλας, είναι πιθανό ο ίδιος αριθμός να εμφανίζεται τόσο στην κύρια όσο και στην κλήρωση των αριθμών ευρώ.

Για να κερδίσετε το τζάκποτ, πρέπει να ταιριάξετε τόσο τα κύρια πέντε ψηφία όσο και τα δύο ψηφία του ευρώ. Αν ταιριάξετε μόλις τρεις αριθμούς, θα έχετε ένα βραβείο, το οποίο ξεκινά από περίπου 6 € για αντιστοίχιση δύο βασικών αριθμών και ενός αριθμού ευρώ.

Πώς κερδίζετε EuroMillions

Για να κερδίσετε το EuroMillions τζάκποτ, οι παίκτες πρέπει να επιλέξουν επτά αριθμούς (5 συνηθισμένους αριθμούς και 2 "τυχερά αστέρια"). Τα δύο τυχερά αστέρια δεν μπορούν να συνδυαστούν με τους κανονικούς αριθμούς, ωστόσο, τα πέντε κανονικά ψηφία μπορούν να είναι με οποιαδήποτε σειρά. Οι κανονικοί αριθμοί πηγαίνουν από το 1 στο 50, ενώ τα Τυχερά Αστέρια πηγαίνουν από το 1 στο 12.

Μπορείτε να κερδίσετε ένα έπαθλο ταιριάζοντας τουλάχιστον τρεις αριθμούς, με τη χαμηλότερη δυνατή πληρωμή 4 € για αντιστοίχιση 1 συνηθισμένου αριθμού και 2 τυχερών αστέρων.

Ποιο Παιχνίδι Λοταρίας έχει τις καλύτερες πιθανότητες για νίκη;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το πιο εύκολο για να κερδίσετε είναι το Πολωνικό Μίνι Λόττο. Οι πιθανότητες να κερδίσετε το έπαθλο τζάκποτ είναι 850.668 προς ένα, αλλά αυτές είναι μακράν οι καλύτερες πιθανότητες. Επόμενο είναι το Σουηδικό Λόττο, στο οποίο θα έχετε μία στις 6.724.520 πιθανότητες να κερδίσετε.

Το μεγάλο έπαθλο του πολωνικού Mini Lotto έχει μέγιστο συνολικό ανώτατο όριο 72.000 £, επομένως δεν πρόκειται να σας αγοράσει το κτήμα εξοχής που θα θέλατε, αλλά μπορεί απλώς να σας βοηθήσει να εξοφλήσετε την υποθήκη.

Ποια Λοταρία έχει τις υψηλότερες πιθανότητες;

Η καλύτερη πιθανότητα να κερδίσετε ένα μικρό έπαθλο είναι η γαλλική λοταρία, με μία στις έξι πιθανότητες. Ακολουθεί η απόδοση του λότο του Ηνωμένου Βασιλείου περίπου μία στις εννέα, ενώ Το El Gordo της Ισπανίας Η De La Primitiva έχει πιθανότητες μία στις 10. Το Αυστριακό Λόττο, εν τω μεταξύ, έχει πιθανότητες μία στις 12.

Σε γενικές γραμμές, οι αριθμοί λοταρίας με τις καλύτερες πιθανότητες να κερδίσουν είναι αυτοί που διαχωρίζονται.

Οι δημοφιλείς αριθμοί, όπως το πέντε, το επτά και το 10 επιλέγονται πιο συχνά. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να μοιράσετε το βραβείο σας με άλλο άτομο εάν είστε αρκετά τυχεροί να κερδίσετε.

Ποιο παιχνίδι λοταρίας κερδίζει τα περισσότερα;

Τα λαχεία με υψηλές αποδόσεις, κατά μέσο όρο, κερδίζουν τα περισσότερα.

Η Ισπανική Χριστουγεννιάτικη Λοταρία, γνωστή και ως El Gordo («The Fat One», λόγω της τεράστιας πληρωμής της) προσφέρει τις καλύτερες αποδόσεις στον κόσμο σε απίστευτη 1 στις 100.000.

Τούτου λεχθέντος, αυτή η λοταρία λειτουργεί περισσότερο σαν κλήρωση. Η τιμή ενός πλήρους εισιτηρίου (billete) είναι υπέρογκες 200€ (περίπου 176 £). Υπάρχει ένας πενταψήφιος κωδικός που εκχωρείται σε κάθε billete που πηγαίνει από 00000 έως 99999.

Κάθε billete τυπώνεται 180 φορές, δημιουργώντας 100.000 διακριτούς αριθμούς εισιτηρίων. Αυτές οι μπιλιέτες υποδιαιρούνται σε μικρότερες μονάδες που ονομάζονται décimos («δέκατα» ή «δέκα τοις εκατό»), καθεμία από τις οποίες αξίζει το δέκα τοις εκατό της ανταμοιβής που θα άξιζε κανονικά η αντίστοιχη μπιλιέτα.

Το El Gordo έχει ένα εξίσου εκπληκτικό χρηματικό έπαθλο 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (περίπου 2,2 δισεκατομμύρια £), καθιστώντας το το μεγαλύτερο στον κόσμο. Η κλήρωση του El Gordo είναι μια ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 22 Δεκεμβρίου.

Το τζάκποτ του 2011 των 720 εκατομμυρίων ευρώ μοιράστηκε εξίσου σε 180 κερδισμένα δελτία (ή 400.000 ευρώ για κάθε ντεσίμο) που περιείχαν τον νικητήριο αριθμό 58268, για συνολική πληρωμή 4 εκατομμυρίων ευρώ (5,2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Το συνολικό χρηματικό έπαθλο που διατέθηκε το 2016 ήταν 2,414 δισεκατομμύρια δολάρια ή 2,310 δισεκατομμύρια ευρώ. Το μεγάλο ποσό για τον διαγωνισμό του 2020 ήταν 2,38 δισεκατομμύρια ευρώ (2,897 δισεκατομμύρια δολάρια).

Πώς να αυξήσετε τις πιθανότητες να κερδίσετε τη λαχειοφόρο αγορά;

Ακολουθούν τρεις τρόποι με τους οποίους οι παίκτες λοταρίας μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να κερδίσουν.

Αγορά περισσότερων εισιτηρίων

Η αγορά μεγαλύτερου αριθμού λαχείων μπορεί να αποδειχθεί μια γόνιμη στρατηγική για να κερδίσετε χρηματικά έπαθλα. Η ιδανική στρατηγική είναι να αγοράσετε εισιτήρια που περιλαμβάνουν συνδυασμούς από μια ποικιλία από διάφορα σίριαλ.

Ωστόσο, το μειονέκτημα είναι ότι τελειώνετε να ξοδεύετε περισσότερα από ό,τι συνήθως αγορά λαχνών; Ακόμα κι έτσι, η αύξηση του αριθμού των συνδυασμών αριθμών που παίζετε θα αυξήσει τις πιθανότητες να κερδίσετε το λαχείο. Αυτή η στρατηγική θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για εσάς εάν θέλετε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να κερδίσετε ξοδεύοντας περισσότερα χρήματα σε λαχεία.

Να θυμάστε ότι όλοι οι αριθμοί έχουν ίσες πιθανότητες

Κάθε πιθανός αριθμός λαχειοφόρου αγοράς είναι εξίσου πιθανό να κληρωθεί με οποιονδήποτε άλλο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε άτομο που αγοράζει ένα εισιτήριο έχει ίσες ευκαιρίες νίκης. Η διαδικασία επιλογής είναι εντελώς αυθαίρετη και δεν βασίζεται σε κανενός είδους αλγόριθμο ή πρόγραμμα υπολογιστή.

Οι συμμετέχοντες στο λαχείο επιλέγουν συχνά αριθμούς ακολουθώντας δεισιδαιμονίες, όπως τυχερούς αριθμούς και ημερομηνίες γέννησης. Η επιλογή αριθμών ημερολογίου δεν βελτιώνει τις πιθανότητες νίκης, επειδή όλοι χρησιμοποιούν τέτοιους αριθμούς. Επιλέξτε έναν τυχαίο, μοναδικό αριθμό. Οι πιθανότητες να κερδίσετε είναι καλύτερες όταν χρησιμοποιείτε τυχαίους αριθμούς.

Δημιουργήστε ή Εγγραφείτε σε Συνδικάτο

Συμμετοχή σε συνδικάτο λαχειοφόρων αγορών μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να κερδίσετε. Εάν υπάρχουν περισσότερα άτομα στο σωματείο, τα χρήματα του λαχείου θα μοιράζονται μεταξύ τους. Μια μεγαλύτερη συνδρομή σημαίνει λιγότερα χρήματα για κάθε άτομο. Εάν θέλετε το τζάκποτ σας να πηγαίνει σε λιγότερα άτομα, θα πρέπει να εγγραφείτε σε ένα συνδικάτο με λιγότερα άτομα. Η συμμετοχή σε μια ομάδα λοταρίας αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να κερδίσετε.

About the author
Dimitris Vasiliou
Dimitris Vasiliou
About

Ο Δημήτρης, με ρίζες από την Κέρκυρα και ειδικευμένη γνώση από την Αθήνα, αναδεικνύει τα πρότυπα του διαδικτυακού περιεχομένου καζίνο για τους Έλληνες. Συνδυάζοντας τον εγγενή του ζήλο για τα παιχνίδια με βαθιές τοπικές γνώσεις, προσφέρει μια μοναδική ελληνική αφή στον ψηφιακό κόσμο του καζίνο.

Send email
More posts by Dimitris Vasiliou