Λοταρία

January 24, 2023

Οι έξυπνοι τρόποι για να ξοδέψετε τα κέρδη σας από το λαχείο

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserDimitris VasiliouLocaliser

Ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έπαιρνες αν κέρδιζες το τζάκποτ αύριο; Αυτή η πολυτελής τσάντα ή ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που έχετε βάλει στο μάτι ή μια απόδραση στην τοποθεσία των ονείρων σας;

Οι έξυπνοι τρόποι για να ξοδέψετε τα κέρδη σας από το λαχείο

Μια θετική πτυχή της νίκης στο λαχείο είναι η δυνατότητα επίτευξης οικονομικής ανεξαρτησίας. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να φέρει μια νέα δέσμη αλλαγών στον τρόπο ζωής. Πού πας από εδώ;

Δεν πρέπει να αρχίσετε αμέσως να φυσάτε τα κέρδη σας από το λαχείο. Εάν το καταλαβαίνετε, μπορείτε να αξιοποιήσετε καλύτερα τα χρήματά σας. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις για να κάνετε τα χρήματά σας να προχωρήσουν περισσότερο.

Εξοφλήστε τυχόν ανεξόφλητα χρέη

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε με τα κέρδη σας από λαχεία είναι να εξοφλήσετε τα χρέη σας, όπως λογαριασμούς πιστωτικών καρτών και προσωπικά δάνεια. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι που κέρδισαν τη λαχειοφόρο αγορά καταλήγουν να υποβάλουν αίτηση πτώχευσης λίγο μετά τη λήψη των χρημάτων τους. Είναι συνετό να εξαλείψετε το χρέος πριν εξετάσετε τις επενδυτικές επιλογές.

Εάν κερδίσετε λιγότερα από 10.000 $, θα πρέπει να προσπαθήσετε να εξοφλήσετε τα χρέη σας με τα κέρδη του λαχείου. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα χρήματα που περισσεύουν μετά την εξόφληση των υποχρεώσεών σας σε επενδύσεις χαμηλού κινδύνου, όπως μετοχές ή αμοιβαία κεφάλαια. Εάν μπορείτε να το κάνετε αυτό, θα έχετε μια πιο σταθερή πηγή εισοδήματος για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Δημιουργία Ταμείων Έκτακτης Ανάγκης

Σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης. Ένα καλά χρηματοδοτούμενο ταμείο έκτακτης ανάγκης θα είναι ο πλησιέστερος φίλος σας σε περίπτωση απρόβλεπτων λογαριασμών ή ανεργίας.

Το μέγεθος του ταμείου έκτακτης ανάγκης σας καθορίζεται από την ιδιαίτερη οικονομική σας κατάσταση. Εάν έχετε σταθερό μισθό, για παράδειγμα, μπορείτε να εξοικονομήσετε δαπάνες διαβίωσης 3 έως 6 μηνών στις αποταμιεύσεις σας. Εάν είστε άνεργοι ή έχετε ασυνεπή απασχόληση, η ιδανική λύση είναι να εξοικονομήσετε έξοδα διαβίωσης τουλάχιστον έξι μηνών στις αποταμιεύσεις σας έκτακτης ανάγκης.

Ενώ ένας νικητής του λαχείου μπορεί να μην χρειάζεται να ανησυχεί για το επόμενο δείπνο του, μπορεί να έχει δυσκολίες σε άλλες πτυχές της ζωής του. Έτσι, προτού αποφασίσετε πώς να χρησιμοποιήσετε τα κέρδη σας από το λαχείο, ορίστε τουλάχιστον μερικές χιλιάδες δολάρια για να καλύψετε τυχόν απρόβλεπτους λογαριασμούς. Με αυτόν τον τρόπο θα εγγυηθείτε ότι μπορείτε να ζήσετε καλά από τα κέρδη σας από το λαχείο.

Τοποθέτηση χρημάτων σε επενδύσεις χαμηλού κινδύνου

Πολλοί νικητές λοταρίας ξοδεύουν τα κέρδη τους σε περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου όπως ομόλογα, μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια. Ενώ η επένδυση είναι μια εξαιρετική μέθοδος για τη διαχείριση των μετρητών σας, θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τις εναλλακτικές σας λύσεις ή, κατά προτίμηση, να μιλήσετε με έναν σύμβουλο.

Εάν δεν είστε προσεκτικοί με την επενδυτική σας προσέγγιση, μπορεί να καταλήξετε σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από ό,τι πριν κερδίσετε το λαχείο. Πολλά πράγματα μπορούν να προκαλέσουν αυτό. Οι επενδύσεις σε ριψοκίνδυνες μετοχές ή ακριβά αμοιβαία κεφάλαια είναι δύο τέτοια σενάρια. Μην προσπαθήσετε να διαχειριστείτε μόνοι σας τα κέρδη σας από το λαχείο εάν δεν έχετε ιδέα πώς να επενδύσετε.

Αξιολογήστε το σχέδιο περιουσίας σας

Ο σκοπός του σχεδιασμού περιουσίας είναι να διασφαλίσει ότι τα περιουσιακά στοιχεία ενός ατόμου προστατεύονται και διακινούνται σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητάς του.

Κερδίζοντας το λαχείο σημαίνει ότι το σχέδιο ακινήτων σας γίνεται ακόμη πιο κρίσιμο, καθώς η αξία και η πολυπλοκότητα των περιουσιακών σας στοιχείων θα αλλάξει δραματικά. Οφείλετε στα παιδιά και τα εγγόνια σας να κάνετε ό,τι μπορείτε για να διατηρήσετε ανέπαφο τον πλούτο των γενεών.

Ρύθμιση για τη συνταξιοδότησή σας

Πολλά άτομα κάνουν την καθημερινή τους ζωή και τη σταδιοδρομία τους χωρίς να σκέφτονται πολύ το ενδεχόμενο της συνταξιοδότησης. Όλοι όσοι έχουν αμειβόμενη εργασία πρέπει τελικά να την αποχωρήσουν. Είναι λυπηρό, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.

Ένας νικητής λαχειοφόρου αγοράς πρέπει να αρχίσει αμέσως να αποταμιεύει για συνταξιοδότηση, ώστε να μπορεί να διατηρήσει το τρέχον βιοτικό του επίπεδο μόλις σταματήσει να εργάζεται. Εάν δεν είστε βέβαιοι για το πόσα χρήματα θα χρειαστεί να εξοικονομείτε κάθε μήνα για να καλύψετε δαπάνες όπως ο πληθωρισμός, τα έξοδα υγειονομικής περίθαλψης και ο αριθμός των ατόμων που εξαρτώνται από εσάς, είναι καλύτερο να δείτε έναν ικανό οικονομικό σύμβουλο.

Επιπλέον, ο σύμβουλος θα σας καθοδηγήσει σχετικά με το πού να επενδύσετε τα κέρδη σας από το λαχείο, ώστε να έχετε αρκετά για τη συνταξιοδότηση. Τα αμοιβαία κεφάλαια ή ο IRA είναι δύο δυνατότητες χαμηλού κινδύνου.

Κάντε δωρεά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι νικητές του λαχείου είναι εγωιστές και ανησυχούν μόνο για τον εαυτό τους όταν κερδίζουν μεγάλη ποσότητα χρημάτων. Αν και αυτό μπορεί να είναι ακριβές για κάποιους, πολλοί νικητές λοταρίας επιλέγουν να δωρίσουν τα βραβεία τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς αντί να τα σπαταλήσουν όλα για τον εαυτό τους.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να δωρίσετε μέρος των κερδών σας από το λαχείο σε φιλανθρωπικούς σκοπούς πριν επιλέξετε πώς θα τα ξοδέψετε. Αυτό θα σας επιτρέψει να συνεισφέρετε στη βελτίωση του κόσμου, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τα πλούτη του τζάκποτ σας.

Τελικές σκέψεις

Το να κερδίσεις το λαχείο μπορεί να είναι ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που σου έχουν συμβεί ποτέ. Ωστόσο, αντί να ξοδεύετε τα κέρδη σας από το λαχείο ταυτόχρονα, πρέπει να τα αξιοποιήσετε σωστά. Ενώ κάποιοι μπορεί να σας πουν ότι μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε με τα χρήματά σας, σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να μην το κάνετε.

Αν κερδίσετε το λαχείο, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να βοηθήσετε τον εαυτό σας, την οικογένειά σας και τους άλλους. Επομένως, προτού ξεκινήσετε τις αγορές, βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε αυτές τις έξυπνες στρατηγικές για να αξιοποιήσετε καλύτερα τα κέρδη σας από το λαχείο.

Τελευταίες ειδήσεις

Παγκόσμια Δαπάνες Λοταριών: Τάσεις και επιπτώσεις
2023-11-21

Παγκόσμια Δαπάνες Λοταριών: Τάσεις και επιπτώσεις

Ειδήσεις