Ο οδηγός σας Lottery Payout Options 2024

Κέρδισες λοιπόν το λότο με ένα χρυσό δελτίο. Όταν πρόκειται για "προβλήματα που είναι καλύτερα να έχεις παρά όχι", το να επιλέξεις πώς θέλεις να σου απονεμηθεί ένα βραβείο λαχειοφόρου αγοράς είναι εκεί πάνω με μερικά από τα καλύτερα.

Εάν είστε ο τυχερός νικητής της λαχειοφόρου αγοράς, μπορείτε να επιλέξετε να σας καταβληθεί το βραβείο είτε ως πρόσοδος είτε ως εφάπαξ. Ποια επιλογή είναι η καλύτερη; Αυτό είναι κάτι που βασίζεται στο δικό σας μοναδικό σύνολο περιστάσεων. Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε τα οφέλη και τα μειονεκτήματα κάθε εναλλακτικής και, στη συνέχεια, θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το μονοπάτι που θα σας φέρει τη μεγαλύτερη επιτυχία.

Dimitris Vasiliou
WriterDimitris VasiliouWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Τι συμβαίνει όταν κερδίζετε το λαχείο;

Τι πρέπει να προβλέψετε εάν οι αριθμοί στο εισιτήριό σας ταιριάζουν με αυτούς που εμφανίζονται στην οθόνη; Τελικά, πώς πας να παραλάβεις το έπαθλό σου;

Μην βιαστείτε να παραλάβετε το βραβείο σας αμέσως αφού μάθετε ότι το εισιτήριό σας είναι νικητής.

Καθώς λαμβάνετε μέτρα για να προστατεύσετε το νικητήριο δελτίο και την ταυτότητά σας, είναι επίσης καλή ιδέα να έρθετε σε επαφή με αξιόπιστους ειδικούς. Το να τα έχετε στο πλευρό σας μπορεί να σας βοηθήσει να χειριστείτε τα νέα χρήματά σας και να σας εμποδίσει να κάνετε σημαντικές προσαρμογές στη ζωή σας.

Όταν μάθουν ότι το έχετε κάνει πλούσιο, θα πλημμυρίσετε από απαιτήσεις για δωρεές από όλους, από οργανισμούς έως χαμένους φίλους και συγγενείς, για να μην ξεχάσετε τους οικονομικούς «ειδικούς» που ανταγωνίζονται για την επιχείρησή σας. Δείτε αν μπορείτε να παραμείνετε ανώνυμοι και να αποφύγετε τυχόν κυρώσεις ελέγχοντας τους κανονισμούς.

Αντί να παρατήσετε τη δουλειά σας, να αγοράσετε ένα ακριβό διαμέρισμα, να ξεκινήσετε μια συλλογή από ρολόγια πολυτελείας ή να κάνετε ένα μήνα άδεια για να ταξιδέψετε στην Ευρώπη, θα πρέπει να βάλετε τον εαυτό σας σε καλύτερη θέση και να σκεφτείτε τι θέλετε να πετύχετε. Όλη αυτή η δραστηριότητα που προσελκύει την προσοχή θα κάνει τους ανθρώπους να ακούν.

Μην κάνετε μεγάλες αγορές μέχρι να καθορίσετε τους προσωπικούς και οικονομικούς σας στόχους. Κρατήστε υπό έλεγχο τις δαπάνες σας προς το παρόν και απολαύστε την επιτυχία σας με χαμηλούς τόνους.

Εάν δεν έχετε ήδη διαθήκη, τώρα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να συντάξετε μια διαθήκη και να την παρακολουθήσετε. Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τα χρήματά σας είναι ασφαλή από απατεώνες, ένα άλλο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ερευνήσετε τους φορολογικούς κανόνες του κράτους στο οποίο ζείτε.

Μπορεί να μην πιστεύετε ότι είναι δυνατό, αλλά κάποιος από το παρελθόν σας, όπως ένας πρώην σύζυγος ή ένας πρώην υπάλληλος, μπορεί να αποφασίσει να πάει στο δικαστήριο για να πάρει ένα μέρος των αποδοχών σας.

Πώς Λειτουργεί μια Πληρωμή Λοταρίας;

Υπάρχει ακόμα μια σημαντική απόφαση που πρέπει να ληφθεί πριν μπορέσετε να εξαργυρώσετε τα κέρδη σας: παίρνετε τα χρήματα τώρα ή επιλέγετε μια πρόσοδο; Αρχικά, ας ορίσουμε τι συνεπάγεται κάθε πληρωμή, ώστε αυτός ο οδηγός να σας βοηθήσει να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Υπάρχουν συνήθως δύο τρόποι για να εξαργυρώσετε μια νίκη λαχειοφόρου αγοράς: ένα ενιαίο εφάπαξ ποσό ή περιοδικές πληρωμές γνωστές ως πρόσοδος.

Αρκετές σκέψεις, όπως η ηλικία, η οικονομική σταθερότητα και η επενδυτική σας εμπειρία, μπορεί να σας βοηθήσουν να επιλέξετε ποια επιλογή είναι η καλύτερη για εσάς. Το ερώτημα είναι ποιο είναι προτιμότερο; Ο καλύτερος τρόπος δράσης εξαρτάται από το προσωπικό γούστο και τους περιορισμούς του προϋπολογισμού, επομένως επιλέξτε με σύνεση.

Για σύγκριση, μια πρόσοδος είναι α σειρά πληρωμών γίνεται κάθε χρόνο, ενώ το εφάπαξ είναι μια εφάπαξ μεταφορά μετρητών. Όταν προσφέρεται η επιλογή, η συντριπτική πλειοψηφία των νικητών της λοταρίας επιλέγει την πληρωμή μετρητών. Το κύριο όφελος είναι ότι πεινούν για όλα τα μετρητά αμέσως. Είστε ελεύθεροι να κάνετε ό,τι θέλετε με τα χρήματα.

Παρόλο που πολλοί νικητές λαχειοφόρων αγορών απορρίπτουν την επιλογή ετήσιας πρόσοδος, υπάρχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την σταδιακή αποδοχή των κερδών σας: λειτουργεί ως κάρτα "do-over". Είναι γνωστό ότι πολλοί νικητές λαχειοφόρων αγορών ξεπερνούν γρήγορα την τύχη τους. Εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά τον πρώτο χρόνο, θα εξακολουθείτε να πληρώνεστε ετησίως και να έχετε πολλές ευκαιρίες για βελτίωση.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να λάβετε μια πληρωμή από τη λαχειοφόρο αγορά;

Κάθε λαχειοφόρος αγορά έχει το χρονοδιάγραμμα και τη μέθοδο για την επαλήθευση των εισιτηρίων και την απονομή των δώρων. Οι κανόνες για τις αμερικανικές λοταρίες όπως Powerball και Mega Millions, ακόμη και για λαχειοφόρους αγορές σε κρατικό επίπεδο, διαφέρουν από εκείνες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τούτου λεχθέντος, δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε. Μπορείτε να περιμένετε να λάβετε τα χρήματα που σας οφείλονται σε ένα δίκαιο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, υπάρχει μια σταθερά: η περίοδος κατά την οποία πρέπει να λογιστικοποιήσετε το εισιτήριό σας. Ανεξάρτητα από το πού αποκτάτε το εισιτήριό σας, πρέπει να το υπογράψετε ως απόδειξη ότι είστε ο ιδιοκτήτης.

Παρόλο οι περισσότεροι ιστότοποι λαχειοφόρων αγορών παρέχουν μια περίοδο χάριτος ενός έτους για την εξαργύρωση των βραβείων, ορισμένα επιτρέπουν στους νικητές να πληρώσουν τα χρήματά τους για έως και τρία χρόνια.

Η αναμονή μπορεί να φαίνεται ατελείωτη, αλλά να θυμάστε ότι είναι για το καλύτερο αν αφιερώσετε χρόνο. Μια νίκη στο λαχείο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας. Περιμένετε τουλάχιστον δύο έως τρεις μήνες αφότου ο αρχικός δημόσιος ενθουσιασμός έχει υποχωρήσει πριν συλλέξετε τα μετρητά σας.

Θα έχετε περισσότερο χρόνο για να μάθετε πώς θα τα αποκτήσετε και να διαχειριστείτε τα χρήματα, καθώς και να εντοπίσετε μια επαγγελματική ομάδα που μπορεί να βοηθήσει εσάς και τους αγαπημένους σας να εξασφαλίσετε ένα δυνατό μέλλον.

Ποια Λοταρία δίνει τα περισσότερα χρήματα;

Ας ρίξουμε μια ματιά στο ισόγειο - ή το αρχικό τζάκποτ - καθώς αποτελεί το προηγούμενο για μια αξιοπρεπή πληρωμή τζάκποτ λότο. Ένα αρχικό τζάκποτ είναι ένα ποσό στο οποίο επιστρέφεται το έπαθλο τζακ ποτ μιας λαχειοφόρου αγοράς αφού κερδηθεί.

Σε αντίθεση με τις σταθερές ανταμοιβές τζάκποτ, όπως η πληρωμή 25.000 $ Texas Cash Five ή το μεγάλο έπαθλο 1 εκατομμυρίου $ στο Λόττο της Δευτέρας στην Αυστραλία, ένα λότο με τζάκποτ εκκίνησης μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται με κάθε ανατροπή έως ότου φτάσει στο ανώτατο όριο της λοταρίας ή λήξει.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη φιλοξενούν τα μεγαλύτερα τζακ ποτ λοταρίας στον κόσμο. Τόσο τα US Powerball όσο και τα τζακ ποτ Mega Millions είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Το τζάκποτ και για τις δύο λοταρίες μεταφέρεται σε ένα νέο ποσό περίπου 20 εκατομμυρίων $ όποτε κερδίζεται.

Τα μεγαλύτερα κέρδη σε αρκετές λοταρίες μην συγκρίνετε καν με αυτό! Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το διαφημιζόμενο τζάκποτ αποφασίζεται επίσημα από τις πωλήσεις παιχνιδιών και τα επιτόκια, και ανακοινώνεται πριν από κάθε κλήρωση.

Το EuroMillions, ένα πανευρωπαϊκό φαινόμενο, μπορεί να υπερηφανεύεται για το δεύτερο μεγαλύτερο τζάκποτ που έχει προσφερθεί ποτέ. Το τζάκποτ ξεκινά από 17 εκατομμύρια ευρώ και αυξάνεται μέσω ανατροπών μέχρι να φτάσει στο μέγιστο όριο.

Ένα άλλο πανευρωπαϊκό φαβορί, το EuroJackpot, με το τρίτο μεγαλύτερο αρχικό τζακ ποτ. Αυτή η λοταρία έχει ένα αρχικό τζάκποτ 10 εκατομμυρίων ευρώ, αξιοπρεπείς πιθανότητες νίκης, και μια αρκετά μεγάλη βάση θαυμαστών, επομένως η ανταμοιβή κερδίζεται συχνά πολύ πριν φτάσει στο ανώτατο όριο.

Ποια επιλογή πληρωμής λαχείου είναι η καλύτερη;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, και οι δύο πληρωμές λαχειοφόρων αγορών έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Εδώ, θα παρουσιάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε επιλογής πληρωμής.

Η Επιλογή Εφάπαξ πληρωμής

Οι νικητές μπορούν να δεχτούν μια εφάπαξ πληρωμή σε μετρητά. Σε περίπτωση τζακ ποτ 200 εκατομμυρίων ευρώ, ο νικητής θα μπορούσε να λάβει 140 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά μετά από φόρους και χρεώσεις.

Όταν εξετάζετε τους φόρους, είναι προτιμότερο ένα εφάπαξ ποσό. Οι ειδικοί στις επενδύσεις συμφωνούν ότι το κατ' αποκοπή ποσό έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει αποδόσεις μεγαλύτερες από το εγγυημένο ελάχιστο των 200 εκατομμυρίων $. Το πρώτο βήμα είναι να υπολογίσετε πόσο από την πληρωμή μετρητών σκοπεύετε να ξοδέψετε αμέσως.

Μια σημαντική ανησυχία είναι ότι οι απρόσεκτοι νικητές μπορεί να σπαταλήσουν την περιουσία τους για τον εαυτό τους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα και για αξιόλογους σκοπούς. Διάσημοι άνθρωποι, αθλητές και κανονικοί άνθρωποι που κέρδισαν το λότο έχουν τεκμηριωθεί ότι έχουν σπαταλήσει την περιουσία τους μέχρι το σημείο να κηρύξουν πτώχευση.

Η Επιλογή Προσόδου

Οι δόσεις καταβάλλονται ως μία άμεση πληρωμή ακολουθούμενη από 20+ δόσεις.

Το κύριο όφελος από τη λήψη μιας πρόσοδος με ένα σημαντικό χρηματικό ποσό είναι η ηρεμία που έρχεται με το να γνωρίζετε ότι δεν θα ξεμείνετε ποτέ από χρήματα για τουλάχιστον τα επόμενα 30 χρόνια. Αυτό θα μπορούσε να προσφέρει ανακούφιση σε δημοσιονομικά συντηρητικούς ανθρώπους ή άτομα που δεν μπορούν να ελέγξουν τις συνήθειες δαπανών τους.

Ωστόσο, υπάρχουν κίνδυνοι. Πάνω από 30 χρόνια, η οντότητα που πραγματοποιεί την πληρωμή ενδέχεται να εξαντλήσει τους πόρους της. Φυσικά, διατρέχετε πάντα τον κίνδυνο να μην ζήσετε αρκετά για να ξοδέψετε την περιουσία σας.

Επιπλέον, υπάρχει το πρόβλημα των φόρων ακίνητης περιουσίας, οι οποίοι θα εισπράττονταν στην περιουσία σας με πολύ υψηλό συντελεστή εάν πέθατε πριν από την εκταμίευση όλων των δόσεων.

Η πιο δημοφιλής μέθοδος για να διεκδικήσετε τα κέρδη σας

Γενικά, μικρότερα κέρδη μπορούν να διεκδικηθούν ως μετρητά μέσω εγγεγραμμένων και νόμιμων σημείων λότο. Για μεγαλύτερες ποσότητες, μερικές χώρες στείλτε το μέσω ταχυδρομείου. Για τζάκποτ και εξαιρετικά μεγάλα ποσά, είναι καλύτερο να το αποκτήσετε μέσω τραπεζικών εμβασμάτων. Είναι προτιμότερο να αποφύγετε τη χρήση κρυπτονομισμάτων καθώς είναι ευμετάβλητα και μπορεί να θέσουν τα χρήματά σας σε κίνδυνο.

Φορολογούνται τα κέρδη από λαχεία;

Οποιοδήποτε βραβείο λαμβάνετε, είτε είναι χρήματα, αντικείμενο, ταξίδι ή υπηρεσία, υπόκειται σε φορολογία. Η αγοραία αξία των περισσότερων βραβείων είναι αυτή που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό των φόρων.

Τα κέρδη από λαχεία υπόκεινται στους ίδιους φορολογικούς συντελεστές με άλλες μορφές εισοδήματος. Εφόσον συμβαίνει αυτό, τα κέρδη σας θα υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος με τον ίδιο συντελεστή με τον κανονικό σας μισθό. Κάθε χρόνο, πρέπει να αναφέρετε ολόκληρο το ποσό που λαμβάνετε στη φορολογική σας δήλωση.

Ας υποθέσουμε ότι κερδίσατε 50.000 € στην λοταρία το 2020 και επιλέξατε να τα λάβετε σε πληρωμές προσόδων. Θα πρέπει να συμπεριλάβετε αυτό το ποσό στο φορολογητέο εισόδημά σας για το 2020. Το ίδιο πράγμα εάν λάβετε ένα εφάπαξ ποσό το 2020. Αυτό το ποσό πρέπει επίσης να καταγραφεί. Ένας υπολογιστής φόρου είναι μια απαραίτητη συσκευή για το σκοπό αυτό.

Τα κέρδη σας θα υπόκεινται σε αυτόματη παρακράτηση χρημάτων φόρου. Το υπόλοιπο μέρος της φορολογικής σας υποχρέωσης σε αυτό το χρηματικό έπαθλο θα οφείλεται κατά την υποβολή της φορολογικής σας δήλωσης.

Επιπλέον, τα κέρδη από λαχεία θεωρούνται μέρος της περιουσίας ενός ατόμου. Αυτό σημαίνει ότι, μετά το θάνατό σας, η περιουσία σας θα υπόκειται σε πληρωμές Φόρου Κληρονομιάς (IHT) από τους κληρονόμους σας. Η περιουσία σας μπορεί να αποτελείται από χρηματικά κεφάλαια, ακίνητα ή άλλα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία.

Η αλήθεια είναι ότι αν κερδίσετε το τζάκποτ, οι φορολογούμενοι θα χτυπήσουν. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βρείτε τρόπους εντός του νόμου για να ελαχιστοποιήσετε το χρέος σας προς αυτόν. Η λήψη μιας πληρωμής ετήσιας πρόσοδος μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε σε χαμηλότερο φορολογικό εύρος και να μειώσετε τον φορολογικό σας συντελεστή, ανάλογα με το ποσό που θα κερδίσετε.

Η δωρεά πολλών χρημάτων σε φιλανθρωπικούς σκοπούς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του φορολογητέου εισοδήματός σας. Μπορείτε να δώσετε σημαντικά ποσά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ σας περισσεύουν πολλά χρήματα για προσωπική χρήση, ανάλογα με το ποσό που κερδίζετε.

Σκοπεύετε να ξοδέψετε τα καινούργια πλούτη σας σε άτομα που βρίσκονται πιο κοντά σας; Εξετάστε προσεκτικά τις μεθόδους σας. Ο φόρος δώρων δεν ισχύει για χρηματικά δώρα κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο. Ούτε θα γίνουν δωρεές απευθείας σε σχολές ιατρικής ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Εάν πληρώσετε απευθείας τον ιατρικό λογαριασμό της μητέρας σας ή τα δίδακτρα του στενού φίλου σας, δεν θα χρειαστεί να αναφέρετε τη συναλλαγή ως δώρο για φορολογικούς σκοπούς.

About the author
Dimitris Vasiliou
Dimitris Vasiliou
About

Ο Δημήτρης, με ρίζες από την Κέρκυρα και ειδικευμένη γνώση από την Αθήνα, αναδεικνύει τα πρότυπα του διαδικτυακού περιεχομένου καζίνο για τους Έλληνες. Συνδυάζοντας τον εγγενή του ζήλο για τα παιχνίδια με βαθιές τοπικές γνώσεις, προσφέρει μια μοναδική ελληνική αφή στον ψηφιακό κόσμο του καζίνο.

Send email
More posts by Dimitris Vasiliou