Kαλύτερα Λοταρία El Gordo το 2024

Το El Gordo είναι ισπανικά για το "The Big One" και είναι το όνομα που συνήθως δίνεται στην Ισπανική Χριστουγεννιάτικη Λοταρία (αν και, για να είμαστε δίκαιοι, το επίσημο ισπανικό όνομα είναι Sorteo Extraordinario de Navidad ή Lotería de Navidad. Παίζεται κάθε χρόνο στις 22 Δεκεμβρίου, και είναι η μεγαλύτερη ισπανική λαχειοφόρος αγορά – εξ ου και το όνομά της. Πρέπει να πούμε ότι αυστηρά μιλώντας, ο όρος El Gordo αναφέρεται στο κορυφαίο έπαθλο σε οποιαδήποτε ισπανική λοταρία.

(Η έκφραση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί αρκετά προσβλητικά για να περιγράψει ένα άτομο ως "Ο χοντρός" – αλλά δεν θα το σκεφτούμε αυτό εδώ. Από την άποψη του χρηματικού έπαθλου, είναι η μεγαλύτερη λοταρία στον κόσμο. Τα εισιτήρια κοστίζουν 20€ , το 70% όλων των πωλήσεων εισιτηρίων διανέμεται ως χρηματικό έπαθλο και πωλούνται τόσα εισιτήρια που 2,31 δισεκατομμύρια ευρώ είναι διαθέσιμα για έπαθλα και 720 εκατομμύρια ευρώ για το κορυφαίο έπαθλο («El Gordo»).

Kαλύτερα Λοταρία El Gordo το 2024
Πού να αγοράσετε εισιτήρια για το El Gordo

Πού να αγοράσετε εισιτήρια για το El Gordo

Είναι εύκολο να αγοράστε ένα λαχείο online για τον Ελ Γκόρντο. Ο ιστότοπος είναι εύκολος να βρεθεί και φιλόξενος. Σε αντίθεση με πολλές λοταρίες, δεν χρειάζεται να διαμένετε στην Ισπανία – εάν είναι νόμιμο σε οποιαδήποτε χώρα ζείτε να αγοράσετε εισιτήρια λότο, οι αρχές στην Ισπανία θα χαρούν να σας πάρουν τα χρήματά σας και εξίσου ευχαρίστως να σας στείλουν κέρδη αν είστε τυχεροί.

Πού να αγοράσετε εισιτήρια για το El Gordo
Ιστορία του El Gordo

Ιστορία του El Gordo

Το El Gordo είναι μια ειδική κλήρωση της Lotería Nacional, της ισπανικής εθνικής λαχειοφόρου αγοράς που διοργανώνεται από την Loterías y Apuestas del Estado, η οποία ανήκει στην ισπανική κυβέρνηση. Η ιστορία του πάει πολύ πίσω. Στην πραγματικότητα, μόνο μία λαχειοφόρος αγορά στον κόσμο τρέχει συνεχώς για περισσότερο από τη Lotería Nacional, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη της κλήρωση στις 4 Μαρτίου 1812 και την πρώτη χριστουγεννιάτικη κλήρωση στις 18 Δεκεμβρίου 1812. Ονομάζεται Sorteo de Navidad από το 1892.

Ιστορία του El Gordo
Είναι νόμιμο το El Gordo;

Είναι νόμιμο το El Gordo;

Είναι νόμιμο σε Ισπανία, αρκεί να είστε 18 ετών και άνω. Εάν δεν είστε στην Ισπανία, προσέξτε! Υπάρχει μακρά ιστορία ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που λαμβάνουν επιστολές που τους προσκαλούν να αγοράσουν εισιτήρια στο El Gordo και τους διαβεβαίωναν ότι ο αποστολέας της επιστολής είναι επίσημος πράκτορας. Η πραγματικότητα είναι ότι καμία νόμιμη ισπανική λαχειοφόρος αγορά και κανένας αντιπρόσωπος μιας νόμιμης ισπανικής διαδικτυακής λαχειοφόρου αγοράς δεν θα στείλει ποτέ μια τέτοια επιστολή - ή email, ή ειδοποίηση WhatsApp, ή μήνυμα κειμένου ή οποιοδήποτε άλλο είδος επικοινωνίας - σε κάποιον εκτός Ισπανίας.

Γιατί όχι? Επειδή το El Gordo, όπως και όλες οι άλλες νόμιμες ισπανικές λοταρίες, είναι ανοιχτό μόνο σε Ισπανούς κατοίκους. Δεν χρειάζεται να είσαι πολίτης, αλλά πρέπει να ζεις εκεί. Και όχι σε διακοπές – η Ισπανία πρέπει να είναι η μόνιμη κατοικία σας. Εφόσον πληροίτε αυτήν την απαίτηση, ναι, το El Gordo είναι απολύτως νόμιμο.

Οι απάτες γίνονται αρκετά συχνές σε σχέση με το El Gordo. Αυτό που έχει αναφερθεί με αυξανόμενη συχνότητα έχει τη μορφή μιας επιστολής ή, πιο συχνά, ενός email, που ενημερώνει τον παραλήπτη ότι ο αποστολέας – που υποτίθεται ότι είναι νόμιμος, εξουσιοδοτημένος πράκτορας των ισπανικών εθνικών λαχείων – αγόρασε ένα εισιτήριο στο El Gordo για ο παραλήπτης (δεν ήταν έτσι;) και – υπέροχα νέα! – το εισιτήριο έχει κερδίσει!

Το μόνο που έχει να κάνει ο παραλήπτης είναι να στείλει τα τραπεζικά του στοιχεία και τα χρήματα θα κατατεθούν στον λογαριασμό του. Ο πολύ γενναιόδωρος αποστολέας αυτής της επικοινωνίας θα διατηρήσει μόνο το 10% των κερδών για να καλύψει το κόστος του. Θα πρέπει να αντιμετωπίζετε ένα από αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή επιστολές ακριβώς όπως αντιμετωπίζετε κάθε άλλο αίτημα για πληροφορίες σχετικά με τον τραπεζικό σας λογαριασμό: αγνοήστε το.

Έχοντας πει όλα αυτά, δεν είναι αδύνατο για κάποιον που δεν κατοικεί στην Ισπανία αλλά είναι αποφασισμένος να έχει ένα φτερούγισμα στο El Gordo. Υπάρχουν ιστότοποι που δημιουργούν διευθύνσεις που τους καθιστούν διαμένοντες σε χώρες που στην πραγματικότητα δεν βρίσκονται εκεί που ζουν.

Η επιλογή του σωστού ιστότοπου είναι σημαντική, γιατί αν δεν το κάνετε, τότε ίσως έχετε ανταποκριθεί σε μία από αυτές τις απάτες για τις οποίες μόλις μιλήσαμε – και, στην πραγματικότητα, αυτό ακριβώς κάνατε. Αλλά κάντε τη σωστή επιλογή και θα διαπιστώσετε ότι έχετε να κάνετε με έναν οργανισμό που έχει ακεραιότητα, που πραγματικά θα επενδύσει τα χρήματά σας για λογαριασμό σας και πραγματικά θα μοιραστεί τα κέρδη σας μαζί σας.

Είναι νόμιμο το El Gordo;
Πώς να παίξετε το El Gordo

Πώς να παίξετε το El Gordo

Η σύντομη απάντηση είναι, αγοράστε το εισιτήριό σας. Μόλις το κάνετε αυτό, τα υπόλοιπα είναι από τα χέρια σας. Έτσι λειτουργεί η λοταρία. Πρώτα απ 'όλα, τα εισιτήρια χωρίζονται σε δέκα μέρη (που ονομάζονται "decimos") και μπορείτε να επιλέξετε να αγοράσετε οτιδήποτε από ένα μέρος έως ολόκληρο το εισιτήριο.

Οι αριθμοί κληρώνονται από μαθητές του σχολείου San Ildefonso, το οποίο, όταν ξεκίνησε αυτή η παράδοση, προοριζόταν για τα ορφανά παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων. Μια άλλη, σχετική παράδοση ήταν ότι οι νικητές θα πρόσφεραν μέρος του χρηματικού βραβείου τους στο σχολείο. Καθώς τα παιδιά ζωγραφίζουν τους αριθμούς, τραγουδούν τα αποτελέσματα. Το όλο θέμα μεταδίδεται από την τηλεόραση.

Τα παιδιά χρησιμοποιούν δύο μεγάλα σφαιρικά κλουβιά, στο πρώτο από τα οποία υπάρχουν 100.000 μικρές ξύλινες μπάλες, η καθεμία με έναν μοναδικό 5ψήφιο αριθμό εισιτηρίου, από 00000 έως 99999, ενώ στο άλλο υπάρχουν 1.807 μικρές ξύλινες μπάλες, η καθεμία αντιπροσωπεύει ένα έπαθλο. γραμμένο σε ευρώ:

  • 1 μπάλα για το πρώτο βραβείο
  • 1 μπάλα για το δεύτερο βραβείο
  • 1 μπάλα για το τρίτο βραβείο
  • 2 μπάλες για το τέταρτο βραβείο
  • 8 μπάλες για το πέμπτο βραβείο
  • 1.794 μπάλες για τα μικρά έπαθλα
Πώς να παίξετε το El Gordo
Ποιες είναι οι πιθανότητες να κερδίσεις το El Gordo;

Ποιες είναι οι πιθανότητες να κερδίσεις το El Gordo;

Οι συνολικές πιθανότητες να κερδίσεις ένα έπαθλο είναι αρκετά καλές στο 1:6,5. Φυσικά, αυτό περιλαμβάνει τα σχεδόν 1800 μικρά βραβεία. αλλά οι πιθανότητες να κερδίσετε το μεγάλο βραβείο και το δεύτερο και το τρίτο βραβείο είναι 1 στις 100.000, που είναι πολύ καλύτερες από τις πιθανότητες να κερδίσετε το πρώτο βραβείο σε πολλές από τις μεγαλύτερες κληρώσεις λαχειοφόρων αγορών στον κόσμο.

Αυτό πέφτει σε 1 στις 50.000 για το τέταρτο βραβείο και 1 στις 12.500 για το πέμπτο. Ο λόγος που αυτές οι αποδόσεις είναι καλύτερες από πολλές άλλες κληρώσεις είναι ότι το 70% όλων των πωλήσεων εισιτηρίων επιστρέφονται με τη μορφή βραβείων – και αυτό είναι ένα υψηλό ποσοστό για τα διεθνή πρότυπα.

Ποιες είναι οι πιθανότητες να κερδίσεις το El Gordo;
Συμβουλές και κόλπα για να παίξετε El Gordo

Συμβουλές και κόλπα για να παίξετε El Gordo

Η συμβουλή νούμερο ένα θα πρέπει πιθανώς να είναι: Εάν δεν ζείτε στην Ισπανία, μετακομίστε εκεί. το επόμενο μπορεί να είναι να αγοράσετε νωρίς το εισιτήριό σας. Τα εισιτήρια πωλούνται μήνες πριν από τα Χριστούγεννα, ο αριθμός που θα πουληθεί είναι μεγάλος αλλά όχι άπειρος – γίνεται κλήρωση και υπάρχει ένα σημείο στο οποίο οι πωλήσεις θα σταματήσουν – οπότε, αν θέλετε να κερδίσετε, το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι ότι περιμένετε πάρα πολύ και όλα τα εισιτήρια έχουν φύγει. Αγοράστε ολόκληρο εισιτήριο. Και σκεφτείτε να βρείτε έναν από αυτούς τους ιστότοπους που:

  • Σας επιτρέπουν να αγοράσετε ένα εισιτήριο σαν να μένετε κάτοικος Ισπανίας, παρόλο που δεν είστε. και
  • Τρέξτε ένα El Gordo συνδικάτο λότο.

Εάν γίνετε μέλος του συνδικάτου, θα μοιραστείτε τα κέρδη του. Ναι, θα λάβετε λιγότερα από όσα θα είχατε αν είχατε αγοράσει ολόκληρο το μεμονωμένο εισιτήριο που κέρδισε το κορυφαίο βραβείο – αλλά οι πιθανότητες να κερδίσετε κάτι τέτοιο θα είναι πολύ υψηλότερες.

Συμβουλές και κόλπα για να παίξετε El Gordo