Kαλύτερα Λοταρία La Primitiva το 2024

Το La Primitive, που σημαίνει «The Primitive», είναι ίσως η πιο αρχαία λοταρία στον κόσμο που χρονολογείται από το 1763. Είναι σταθερά αγαπημένο στους Ισπανούς πολίτες και παίκτες από όλο τον κόσμο με τις κληρώσεις που πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα. Έχει ένα εγγυημένο τζάκποτ 3 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο στην πραγματικότητα αποδεικνύεται υψηλότερο από αυτό λόγω των απεριόριστων ανατροπών του χωρίς ανώτατο όριο στο τζάκποτ.

Οι παίκτες πρέπει να ταιριάξουν 6 αριθμούς και τον αριθμό της μπάλας Reintegro για να κερδίσουν το τζάκποτ, το υψηλότερο από τα οποία ήταν 107,7 εκατομμύρια ευρώ το 2015. Ένα εισιτήριο κοστίζει μόνο 1 ευρώ για μια ευκαιρία να κερδίσετε σε 7 επίπεδα βραβείων. Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε είναι ηλικίας 18 ετών και άνω. Οποιοσδήποτε κατοικεί στην Ισπανία ή επισκέπτεται, μπορεί να αγοράσει εισιτήρια από καταστήματα λοταρίας που βρίσκονται σε όλη την Ισπανία. Εναλλακτικά, τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα των διοργανωτών, Loterias y Apuestas del Estado.

Kαλύτερα Λοταρία La Primitiva το 2024
Evelyn Thompson
ExpertEvelyn ThompsonExpert
ResearcherAishwarya NairResearcher

Πού να αγοράσετε εισιτήρια για La Primitiva

Οι παίκτες εκτός Ισπανίας μπορούν εύκολα να αγοράσουν λαχεία La Primitiva μέσω ιστότοπου τρίτων. Αυτοί οι ιστότοποι θα αγοράζουν εισιτήρια για ξένους παίκτες χρησιμοποιώντας τους πράκτορες τους που βρίσκονται στην Ισπανία.

Ιστορία της La Primitiva

Η La Primitiva είναι επίσημος λαχειοφόρο αγορά στην Ισπανία που έχει τις ρίζες του πολύ πίσω στον δέκατο όγδοο αιώνα. Εισήχθη από τον βασιλιά Κάρλος Γ' της Ισπανίας ως μέσο παραγωγής χρημάτων για δημόσιες υπηρεσίες που διαφορετικά θα είχαν χρηματοδοτηθεί με την επιβολή περισσότερων φόρων στον λαό της Ισπανίας.

Αρχικά ήταν γνωστό ως «Loteria por Numeros» (Λοταρία με αριθμούς) και έλαβε χώρα το 1763 με το 75% των πωλήσεων των εισιτηρίων να πηγαίνει προς τα έπαθλα. Το σύγχρονο όνομα La Primitiva δημιουργήθηκε το 1812, αλλά καταργήθηκε με βασιλικό διάταγμα 50 χρόνια αργότερα το 1862.

Με τις αυξανόμενες απαιτήσεις για περισσότερες λοταρίες τον εικοστό αιώνα, η La Primitiva επανακυκλοφόρησε το 1985 από τον Organismo Nacional de Loterias y Apuestas del Estado, τον κυβερνητικό φορέα που ασχολείται με τις ισπανικές λοταρίες. Το αρχικό παιχνίδι δεν περιελάμβανε τη μπάλα Reintegro που εισήχθη στο παιχνίδι το 1991.

Η La Primitiva είχε τεράστια επιτυχία και ήταν ο καταλύτης για την ίδρυση δύο ακόμη ισπανικών λαχειοφόρων αγορών, του BonoLoto το 1988 και του El Gordo το 1993. Αρχικά ήταν ανοιχτό μόνο σε Ισπανούς πολίτες, όλοι μπορούν πλέον να παίξουν το Primitiva online.

Είναι νόμιμη η La Primitiva;

Οποιοσδήποτε ηλικίας 18 ετών και άνω μπορεί να παίξει το La Primitiva είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω ενός online λαχείο. Μόλις προοριζόταν μόνο για Ισπανούς πολίτες, μπορεί πλέον να παίζεται από τουρίστες στην Ισπανία από τον ισπανικό κανονισμό για τα τυχερά παιχνίδια (Νόμος 13/2011). Καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για διαμονή στην Ισπανία, οι παίκτες από όλο τον κόσμο μπορούν να παίξουν αγοράζοντας ένα λαχείο online από έναν τρίτο πράκτορα.

Καθώς αυτοί οι πράκτορες αγοράζουν εισιτήρια για λογαριασμό των πελατών τους, είναι νόμιμο να το κάνουν. Οι παίκτες πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι ιστότοποι με τους οποίους παίζουν διαθέτουν κατάλληλη άδεια χρήσης, ώστε να προστατεύονται οι ίδιοι και τα προσωπικά τους δεδομένα.

Πώς να παίξετε το La Primitiva

Παίξτε Primitiva online για περισσότερη ευκολία εάν βρίσκεστε φυσικά στην Ισπανία. Αυτοί οι παίκτες και οι παίκτες αλλού θα πρέπει να ξέρουν πώς να παίζουν το Primitiva online για να απολαύσουν το εγγυημένο τζάκποτ των 3 εκατομμυρίων ευρώ και τις άλλες 6 βαθμίδες βραβείων. Το La Primitiva κληρώνεται κάθε δύο φορές την Πέμπτη και το Σάββατο στη Μαδρίτη στις 20:30 GMT και κοστίζει 1 ευρώ.

Οι παίκτες πρέπει να επιλέξουν 6 αριθμούς από μια ομάδα 49 και να επιλέξουν έναν αριθμό μεταξύ 0-9 για την μπάλα Reintegro. Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης, επιλέγονται 6 αριθμοί ακολουθούμενοι από έναν 7ο που ονομάζεται συμπληρωματική μπάλα και στη συνέχεια επιλέγεται ο αριθμός μπάλας Reintegro από ένα ξεχωριστό τύμπανο.

Για να κερδίσουν το τζάκποτ, οι παίκτες πρέπει να ταιριάξουν τους πρώτους 6 αριθμούς που ακολουθούνται από τον αριθμό Reintegro. Εάν ένας παίκτης ταιριάζει μόνο με τον αριθμό Reintegro, θα δικαιούται επιστροφή του κόστους του εισιτηρίου του που είναι το έπαθλο 7ου επιπέδου. Οι παίκτες που ταιριάζουν με τον συμπληρωματικό αριθμό με 5 από τους νικητές θα κερδίσουν το βραβείο τρίτου επιπέδου.

Ο ελάχιστος αριθμός νικηφόρων αριθμών που κερδίζουν ένα έπαθλο είναι 3 αριθμοί. Το χρηματικό έπαθλο κάθε επιπέδου δεν είναι σταθερό και καθορίζεται ως διαφορετικά ποσοστά χρημάτων που συγκεντρώνονται από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

Ποιες είναι οι πιθανότητες να κερδίσεις τη La Primitiva;

Οι πιθανότητες να κερδίσετε το τζάκποτ (6 αριθμοί + μπάλα Reintegro) σε αυτή τη διαδικτυακή λαχειοφόρο αγορά είναι σχεδόν 1 στα 140 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις το τζάκποτ, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει καλύτερες πιθανότητες από ό,τι για παράδειγμα στις ΗΠΑ PowerBall. Με ένα εγγυημένο τζάκποτ 3 εκατομμυρίων ευρώ, αυτά τα έπαθλα Τζάκποτ μπορεί να είναι σχετικά μικρά, αλλά με τις συχνές ανατροπές και χωρίς ανώτατο όριο τζάκποτ, τα κέρδη μπορεί να γίνουν πολύ υψηλά.

Το ρεκόρ σημειώθηκε το 2015 όταν ένας παίκτης αποχώρησε με 201,7 εκατομμύρια ευρώ αφού το τζακ ποτ κύλησε 56 φορές. Ωστόσο, οι παίκτες μπορούν ακόμα να κερδίσουν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ για να ταιριάξουν τους 6 αριθμούς με πιθανότητες 1 στα σχεδόν 14 εκατομμύρια.

Ίσως το καλύτερο μέρος του παιχνιδιού Primitiva είναι οι ευνοϊκές συνολικές πιθανότητες νίκης που είναι περίπου 1 στις 8, συμπεριλαμβανομένης της αντιστοίχισης μόνο της μπάλας Reintegro, για να λάβετε επιστροφή χρημάτων. Υπάρχουν 7 επίπεδα βραβείων που προσφέρουν πολλές πιθανότητες να κερδίσετε ένα έπαθλο. Εκτός από την αντιστοίχιση μόνο της μπάλας Reintegro, οι ελάχιστοι αριθμοί που ταιριάζουν για να κερδίσετε ένα έπαθλο είναι 3, με πιθανότητες περίπου 1 στις 57.000.

Επιλογές πληρωμής εάν κερδίσετε το παιχνίδι

Τα κέρδη έως και 40.000 ευρώ είναι αφορολόγητα, αλλά τα κέρδη πάνω από αυτό το ποσό χρεώνονται με φορολογικό συντελεστή 20%. Ωστόσο, ξένοι παίκτες των οποίων χώρες έχει συνάψει συμφωνία με την Ισπανία μπορεί να μπορέσει να λάβει επιστροφή χρημάτων για αυτό το ποσό. Τα κέρδη πρέπει να διεκδικηθούν εντός 3 μηνών από την κλήρωση και καταβάλλονται μόνο ως εφάπαξ.

Οι παίκτες που αγόρασαν τα εισιτήριά τους από ένα κατάστημα λιανικής λοταρίας θα μπορούν να συλλέξουν έπαθλα αξίας έως 2.500 ευρώ. Μεγαλύτερα βραβεία από αυτό μπορούν να συλλεχθούν από επιλεγμένες τράπεζες στην Ισπανία ή επισκεπτόμενοι τα κεντρικά γραφεία της Loterias y Apuestas del Estado. Οι διαδικτυακοί παίκτες θα έχουν μικρά κέρδη που θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των πελατών τους με μεγαλύτερα βραβεία να μεταφέρονται απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του παίκτη. Τα έπαθλα τζάκποτ πρέπει να διεκδικηθούν αυτοπροσώπως από τα κεντρικά γραφεία που αναφέρονται παραπάνω.

Συμβουλές και κόλπα για να παίξετε La Primitiva

Το λαχείο από τη φύση του είναι ένα τυχερό παιχνίδι, αλλά η μελέτη προηγούμενων κληρώσεων έχει δημιουργήσει μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Είναι πιθανώς σοφό να μην επιλέξετε όλους τους ζυγούς ή όλους τους περιττούς αριθμούς, καθώς τα στατιστικά δείχνουν ότι ένα μείγμα περιττών και ζυγών αριθμών είναι πιο πιθανό να κερδίσει. Τα στατιστικά δείχνουν επίσης ότι σπάνια κληρώνονται διαδοχικοί αριθμοί, επομένως ίσως θα πρέπει να αποφύγετε την επιλογή διαδοχικών αριθμών για περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε.

Επιλογή αριθμών με τα ίδια τελευταία ψηφία είναι επίσης πολύ απίθανο, καλύτερα να έχετε μια ποικιλία από διαφορετικές καταλήξεις ψηφίων. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν στοιχηματίζουν αποκλειστικά σε υψηλούς αριθμούς (32-49), οπότε αν ήταν τυχαία να κληρωθούν, οι παίκτες με αυτούς τους αριθμούς θα είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσουν.

Οι νικηφόροι συνδυασμοί αριθμών είναι συνήθως πολύ διαφορετικοί, οπότε ίσως η επιλογή από το πλήρες εύρος με διαφορετικά τελικά ψηφία θα είναι επωφελής. Υπάρχουν επίσης «τυχεροί» αριθμοί (38, 39, 47, 3, 45) που έχουν κληρωθεί περισσότερο από όλους τους άλλους αριθμούς, οπότε η επιλογή αυτών μπορεί να δώσει σε έναν παίκτη ένα πλεονέκτημα.

Είναι επίσης αλήθεια ότι ορισμένοι αριθμοί κληρώνονται σπάνια, επομένως είναι πιθανό ότι η παραμονή αυτών των αριθμών μπορεί επίσης να είναι ευεργετική. Ίσως η καλύτερη συμβουλή είναι να συνεχίσετε να παίζετε για μια ευκαιρία να κερδίσετε. «Πρέπει να είσαι σε αυτό για να το κερδίσεις», όπως λένε.

About the author
Evelyn Thompson
Evelyn Thompson
About

Η Evelyn Thompson, ή "Lucky Evie", όπως είναι γνωστή στο LottoRanker, συνδυάζει τη βρετανική αναλυτική νοοτροπία της με το πάθος για τους αριθμούς για να προσφέρει στους αναγνώστες τις καλύτερες στρατηγικές λοταρίας. Από τους γοητευτικούς δρόμους του Λονδίνου, κοιτάζει τα δεδομένα της λοταρίας, διασφαλίζοντας ότι οι παίκτες έχουν όλα όσα χρειάζονται για να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Send email
More posts by Evelyn Thompson