Χώρες

Το λαχείο είναι μια νόμιμη μορφή τζόγου σε πολλές χώρες, αλλά όχι σε όλες. Τα λαχεία πωλούνται συχνά από κρατικούς οργανισμούς και τα χρήματα από τις πωλήσεις εισιτηρίων πηγαίνουν για τη χρηματοδότηση δημόσιων έργων. Ωστόσο, η λαχειοφόρος αγορά δεν επιτρέπεται σε ορισμένες χώρες, και στις περισσότερες άλλες, οποιαδήποτε διαδικτυακή λοταρία ρυθμίζεται από τη νομοθεσία της χώρας.

Είναι νόμιμο να παίζετε στη λαχειοφόρο αγορά εφόσον ένα άτομο είναι πάνω από τη νόμιμη ηλικία που ορίζεται από τους νόμους και τους κανονισμούς της χώρας. Η νόμιμη ηλικία για να παίξετε παιχνίδια λοταρίας ποικίλλει, αλλά συνήθως είναι 18 ετών και άνω. Η λοταρία είναι νόμιμη στα περισσότερα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών εκτός από την Αλαμπάμα, την Αλάσκα, τη Χαβάη, τον Μισισιπή, τη Νεβάδα, τη Γιούτα και το Ουαϊόμινγκ.

Χώρες
Mystake
Λάβετε το μπόνους σας

18+ | Παίξτε Υπεύθυνα | Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Γερμανία
de flag

Γερμανία

Με χιλιάδες θαυμαστές σε όλη τη χώρα, οι λοταρίες είναι από τις πιο δημοφιλείς και διασκεδαστικές μορφές στοιχηματισμού στη Γερμανία. Ενώ ορισμένοι παίκτες επισκέπτονται τις καλύτερες τοποθεσίες λαχειοφόρων αγορών με τα μάτια τους στραμμένα στο τζάκποτ, άλλοι ενδιαφέρονται να περάσουν υπέροχα και να πάρουν μια ανάσα που τους αξίζει από την ταραχώδη επαγγελματική τους ζωή.

Εμφάνιση περισσότερων
Ηνωμένες Πολιτείες

Οι λαχειοφόροι αγορές της Αμερικής έχουν μακρά, πλούσια παράδοση στην υποστήριξη σημαντικών δημόσιων έργων και έργων κοινωνικής πρόνοιας. Από το 1776, η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποίησε λαχεία για να συγκεντρώσει χρήματα, ξεκινώντας με τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, ο οποίος χρηματοδοτήθηκε με έσοδα από μια από τις πρώτες λοταρίες στη χώρα.

Εμφάνιση περισσότερων
Βουλγαρία

Αρχικά, σε όλη τη Βουλγαρία γίνονταν λαχεία τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά. Ωστόσο, η κυβέρνηση απαγόρευσε όλα τα ιδιωτικά λότο το 2020 για να βελτιώσει τη διαχείριση των τυχερών παιχνιδιών, να αντιμετωπίσει τη διαφθορά και να ελαχιστοποιήσει τις αρνητικές επιπτώσεις της αυξανόμενης κουλτούρας του τζόγου.

Εμφάνιση περισσότερων
Μάλτα

Εκατομμύρια άνθρωποι γοητεύονται από τη Μάλτα, κυρίως λόγω των εκπληκτικών τοπίων της που έχουν δημιουργήσει εξαιρετικά σημεία για κινηματογραφικές παραγωγές, τους όμορφους ναούς της και το ιδανικά ζεστό κλίμα της. Επίσης, αυτή η χώρα έχει συγκεντρώσει την προσοχή πολλών λόγω του μεγάλου πληθυσμού των λάτρεις του iGaming, συμπεριλαμβανομένων των οπαδών της λοταρίας που επενδύουν τον χρόνο και τα χρήματά τους σε αυτό το διασκεδαστικό παιχνίδι στοιχημάτων.

Εμφάνιση περισσότερων
Τουρκία

Μια άλλη πτυχή που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί στους περισσότερους Τούρκους τζογαδόρους αρέσουν οι κληρώσεις επάθλων είναι η διαθεσιμότητα των επιλογών. Δεν περιορίζονται στην εθνική λοταρία επειδή μπορούν να εγγραφούν παγκόσμιες ιστοσελίδες στοιχημάτων και αποκτήστε πρόσβαση σε πολλά παιχνίδια λότο των οποίων τα βραβεία και οι κανόνες διαφέρουν.

Εμφάνιση περισσότερων
Ιταλία

Η Ιταλία, εδώ και πολλά χρόνια, έχει κερδίσει τη φήμη της ως κόμβος τζόγου. Τα λαχεία είναι ριζωμένα στον ιταλικό κοινωνικό ιστό. Ένας από τους κύριους λόγους που τα λαχεία είναι δημοφιλή στην Ιταλία είναι τα εντυπωσιακά τζακ ποτ τους. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι επίσης χαμηλές, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τα ποσά του τζάκποτ που θέλουν να κερδίσουν οι παίκτες. Αυτό εξασφαλίζει ελάχιστους κινδύνους. Ωστόσο, οι λοταρίες έχουν συνήθως χαμηλές πιθανότητες κέρδους.

Εμφάνιση περισσότερων
Ηνωμένο Βασίλειο

Η αγορά λαχείων είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Αγγλία. Στην πραγματικότητα, περισσότερο από το 70% των Βρετανών αγοράζουν τακτικά εισιτήρια. Μόνο για δύο λίρες, ένας παίκτης έχει την ευκαιρία να κερδίσει ένα επικερδές τζάκποτ. Η Εθνική Λοταρία διαθέτει μια ποικιλία από δημοφιλή παιχνίδια, τα οποία διαχειρίζεται η Camelot UK, μια εταιρεία με άδεια από την επιτροπή τυχερών παιχνιδιών της χώρας.

Εμφάνιση περισσότερων
Αλβανία

Η αγάπη του Αλβανού να παίζει λαχείο. Μετά την απαγόρευση της κυβέρνησης για αθλητικά στοιχήματα και άλλες δραστηριότητες τυχερών παιχνιδιών, η εθνική λοταρία παραμένει μία από τις λίγες νόμιμες οδούς της χώρας για τον τζόγο των πολιτών. Το 2016, η Novomatic ανέλαβε τον έλεγχο της Lotaria Kombetare, της εταιρείας με μακροχρόνιο συμβόλαιο διαχείρισης της λοταρίας της Αλβανίας. Στον απόηχο της εξαγοράς, η Novomatic συνδύασε την καινοτόμο τεχνολογία της με την ισχυρή αγορά της Αλβανίας.

Εμφάνιση περισσότερων
Χώρες όπου η λοταρία δεν είναι νόμιμη

Χώρες όπου η λοταρία δεν είναι νόμιμη

Είναι επίσης παράνομο σε ορισμένες χώρες όπως το Μπαγκλαντές, το Μπρουνέι, η Καμπότζη, το Μακάο, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο λόγος που είναι παράνομος σε αυτές τις χώρες είναι επειδή οι κυβερνήσεις τους θεώρησαν ότι δημιουργεί μια μη ρεαλιστική αίσθηση ελπίδας και μια ψευδαίσθηση πλούτου στους πολίτες.

Υπάρχουν χώρες όπου είναι απαραίτητο είτε να έχετε άδεια χειριστή είτε το κράτος διεξάγει τις λοταρίες όπως το Αφγανιστάν, η Αλγερία, η Αγκόλα, το Αζερμπαϊτζάν, το Μπαχρέιν, το Μπαγκλαντές, η Λευκορωσία, η Βολιβία, η Μποτσουάνα, το Μπρουνέι Νταρουσαλάμ, η Μπουρκίνα Φάσο, το Καμερούν, η Κίνα (εκτός Χονγκ Κονγκ και Μακάο), Κολομβία, Κόστα Ρίκα και Κούβα.

Χώρες όπου η λοταρία δεν είναι νόμιμη
Λοταρία σε όλο τον κόσμο

Λοταρία σε όλο τον κόσμο

Παρακάτω δίνονται ορισμένες πτυχές του διαδικτυακές ιστοσελίδες λοταρίας σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Διεθνείς λοταρίες

Διεθνείς λοταρίες έχουν γίνει μια ολοένα και πιο δημοφιλής μορφή τζόγου, δεδομένου ότι μπορούν να παιχτούν εύκολα. Οι αριθμοί μπορούν να επιλεγούν online, και αυτό είναι ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται ο παίκτης. Οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν έχοντας πολλά εισιτήρια, κάτι που μπορεί να γίνει με μία μόνο αγορά.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλά παιχνίδια για να διαλέξετε με μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών και διαφορετικές πιθανότητες νίκης. Ο παίκτης μπορεί επίσης να επιλέξει τον αριθμό των γραμμών που θα παίξει και τον αριθμό των κερμάτων που θα ποντάρει. Αυτό καθιστά δυνατό να στοιχηματίσετε τόσο πολύ ή όσο λίγα, δίνοντας στον παίκτη περισσότερες πιθανότητες νίκης.

Παίζουν όλα τα έθνη λαχείο;

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, άνθρωποι σε τουλάχιστον 176 χώρες παίζουν λοταρία στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Ορισμένες χώρες βασίζονται στις λαχειοφόρους αγορές ως μέρος των εθνικών τους εσόδων όπου είναι νόμιμες, ενώ άλλες τις χρησιμοποιούν ως μορφή ψυχαγωγίας. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα λαχεία είναι πιο διαδεδομένα στην Ασία και την Αφρική. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι σε αυτές τις περιοχές έχουν περιορισμένα μέσα εισοδήματος, βασίζονται σε λαχεία για να βγάλουν χρήματα.

Ποιες είναι οι ομοιότητες των διαδικτυακών λοταριών σε όλο τον κόσμο;

Υπάρχουν πολλές ομοιότητες στις διαδικτυακές λοταρίες σε όλο τον κόσμο. Όλοι έχουν έναν από τους στόχους τους, τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπίες και τη χρήση ενός παρόμοιου συστήματος συλλογής αριθμών.

Οι περισσότερες λοταρίες σε όλο τον κόσμο βασίζονται σε σύστημα κλήρωσης. Αυτό σημαίνει ότι ένας υπολογιστής ή ένας άνθρωπος επιλέγει έναν αριθμό και στη συνέχεια δίνεται στον παίκτη. Οι πιθανότητες νίκης εξαρτώνται από τον αριθμό των παικτών και τον αριθμό των αριθμών που κληρώθηκαν. Όσο περισσότεροι αριθμοί κληρωθούν, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να κερδίσει κάποιος παίκτης.

Λοταρία σε όλο τον κόσμο
Ποιες είναι οι διαφορές στη διαδικτυακή λοταρία σε όλο τον κόσμο;

Ποιες είναι οι διαφορές στη διαδικτυακή λοταρία σε όλο τον κόσμο;

Η διαφορά στη διαδικτυακή λοταρία παγκοσμίως είναι ότι ορισμένες χώρες έχουν περιορισμούς σχετικά με το ποιος μπορεί να παίξει και πόσα μπορεί να κερδίσει. Μια άλλη διαφορά είναι ότι ορισμένες λοταρίες είναι κρατικές, ενώ άλλες είναι ιδιωτικές οργανώσεις.

Ένας παίκτης μπορεί να αγοράσει εισιτήρια για οποιαδήποτε λαχειοφόρο αγορά στο διαδίκτυο στον κόσμο χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα ή α Λογαριασμός Πέιπαλ, αλλά ενδέχεται να μην είναι σε θέση να διεκδικήσουν το βραβείο τους εάν ζουν εκτός των πολιτειών όπου προσφέρεται αυτή η λοταρία.

Στις ΗΠΑ, υπάρχουν πολλές διαφορετικές εταιρείες που προσφέρουν διαδικτυακές λοταρίες, η καθεμία με τους δικούς της κανόνες και περιορισμούς. Αυτός ο ανταγωνισμός οδηγεί σε χαμηλότερες τιμές για τα εισιτήρια, καθώς και σε πιο ευέλικτους κανόνες. Οι διαδικτυακές λοταρίες στην Ασία διεξάγονται συνήθως από μία μόνο εταιρεία, η οποία μπορεί να έχει το μονοπώλιο στην αγορά.

Ποιες είναι οι διαφορές στη διαδικτυακή λοταρία σε όλο τον κόσμο;
Ποιες χώρες παίζουν περισσότερο στοίχημα;

Ποιες χώρες παίζουν περισσότερο στοίχημα;

Οι περισσότερες χώρες έχουν τουλάχιστον κάποια μορφή τζόγου. Μια μελέτη που διεξήχθη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εκτιμά ότι το 1% του παγκόσμιου ενήλικου πληθυσμού, ή 155 εκατομμύρια άνθρωποι, ασχολούνται με τον τζόγο και τους αρέσει να παίζουν στους καλύτερους διαδικτυακούς ιστότοπους λαχειοφόρων αγορών.

Τα τυχερά παιχνίδια είναι πιο διαδεδομένα σε χώρες με υψηλό ΑΕΠ και χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα. Χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία έχουν υψηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ και χαμηλή επικράτηση τυχερών παιχνιδιών, ενώ χώρες όπως το Βιετνάμ και η Κίνα έχουν χαμηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ και υψηλή επικράτηση τζόγου.

Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, άλλες χώρες με πολλούς παίκτες που παίζουν στις καλύτερες τοποθεσίες λοταρίας είναι η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Σιγκαπούρη, η Ινδονησία, ο Καναδάς και η Ταϊβάν.

Ο τζόγος είναι νόμιμος και ρυθμίζεται σε πολλές χώρες παγκοσμίως, αλλά είναι πιο διαδεδομένος σε χώρες με φιλελεύθερη στάση απέναντι στον τζόγο. Αυτές οι χώρες περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Αυστραλία
 • Καναδάς
 • Κόστα Ρίκα
 • Τσεχική Δημοκρατία
 • Δανία
 • Φινλανδία
 • Γαλλία
 • Γερμανία
 • Ιταλία
 • Ιαπωνία
 • Λετονία
 • Λιθουανία
 • Λουξεμβούργο
 • Νέα Ζηλανδία
 • Νορβηγία

Οι διαδικτυακές λοταρίες είναι δημοφιλείς στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η δημοτικότητα των διαδικτυακών λαχειοφόρων αγορών βρίσκεται σε άνοδο τα τελευταία χρόνια. Στην Κίνα, ο αριθμός των ανθρώπων που παίζουν λοταρίες στο διαδίκτυο έφτασε το 1 δισεκατομμύριο το 2020. Τα διαδικτυακά παιχνίδια λοταριών είναι δημοφιλή σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων χωρών όπως η Ινδία, η Κίνα, η Μαλαισία, ο Καναδάς και οι Φιλιππίνες.

Ποιες χώρες παίζουν περισσότερο στοίχημα;